Vrijwilligers bouwen zelf voetbaltribune.

 ED september 2012 

Hooge Mierde –Vrijwilligers van voetbalclub HMVV bouwden eigenhandig een tribune op sportpark De Leeuwerik. Het werd een degelijk stuk vakwerk dat vooral op de zaterdagen en in de avonduren tot stand kwam.  

Henri Smolders coordineerde de bouw van de nieuwe tribune

Het opschuiven van de velden vanwege nieuwbouw in De Leeuwerik en de herschikking met korfballers van DDW werd aangegrepen voor een grondige renovatie. Er lag een standaard budget om het sportpark aan te passen, maar de  HMVV’ers  legden de lat  hoger. Zo’n honderd vrijwilligers sloegen de handen ineen om zelf aan de slag te gaan.

 HMVV is al vanaf 1929 de voetbaltrots van Hooge Mierde. Het grootste wapenfeit was in 2004, de promotie naar de vierde klasse,  tegelijk met het 75 jarig bestaan.  Dat het vaandelteam daarna ook nog een jaar in de derde klasse uitkwam, was de kers op de taart voor de club.

“We begonnen de bouw van de tribune met het formeren van een bouwteam, “ legt kartrekker Henri Smolders (31) uit. “We hebben al jaar en dag een fanatieke club vrijwilligers maar dit vroeg nog net niets meer. We keken wat voor vaklieden we in de club hadden en dat was heel wat.

Zo maakte voetballer Ben van de Borne het ontwerp voor de tribune en berekende Thijs Kokken de constructie. Bas Staal stuurde de uitvoering aan en Wilfred Meulenbroeks stelde wekelijks het klusrooster voor de leden en vrijwilligers op.

Smolders, die voor de algehele coördinatie tekende,  legt uit dat het al met al toch een fikse klus was. “Tegelijk met de tribune werden ook de velden verlegd, de verlichting aangepast en de kleedruimtes opnieuw ingedeeld en verbouwd. De vorige verbouwing was nog maar een paar jaar achter de rug maar we hopen er nu toch minstens tien jaar tegen te kunnen. ”

De bouw van de nieuwe tribune vergde uiteindelijk een periode van twee jaar.  Lokale sponsoren werden benaderd voor hun bijdrage en verder bleef zelfwerkzaamheid het uitgangspunt.

“Dit samenwerken heeft veel voordelen. Niet alleen konden we zo meer realiseren, het geeft ook een verbondenheid,” zegt Wilfred Meulenbroeks. “Wij besteden binnen de club veel aandacht aan onze vrijwilligers, dat levert aan beide kanten veel op. Het is vooral een kwestie om de juiste mensen voor de juiste klusjes vragen.”

De tribune vormt nu een buffer met het achter gelegen uitbreidingsplan Leeuwerik. Er zijn165 zitplaatsen, allen voorzien van professionele kuipstoeltjes. Het geheel is vijfentwintig meter lang en vier meter hoog.

De zeven heren- en dames teams spelen al weer in de nieuwe competitie. Het vaandelteam speelt dit jaar diverse derby’s in de vierde klasse en de nieuwe tribune is daarbij steevast goed gevuld.

  

 

Een aantal van de klussende leden en vrijwilligers van HMVV