Eenzame kerst voor Isa

Ellen Swinkels ten einde raad nu hond al dagen zoek is

 

Kerstkrant december 2010

Hoogeloon – Ellen Swinkels is ten einde raad nadat haar hond  Isa op onverklaarbare wijze verdween. Ze verloor haar lievelingsdier tijdens een wandeling uit het oog, sindsdien heeft ze geen moment rust. De invallende winterkou doet geen goed aan haar gemoedsrust en elke tip trekt ze persoonlijk na. 

“We waren gezellig aan het wandelen bij De grijze Steen tussen Westelbeers en Casteren. Isa, onze Drentse patrijshond, liep kort achter ons aan, ik had de riem in mijn handen. Toen we bij de weg kwamen wilde ik haar aanlijnen maar toen was ze plots verdwenen. We hebben de longen uit ons lijf geschreeuwd maar ze was weg en bleef weg.”

Het leven kreeg voor Ellen plots een andere wending. De hond, die ooit als verjaardagscadeau voor haar zoon in huis kwam, is voor het hele gezin een warm knuffelbeest. “Hij hoort er helemaal bij, ik slaap dan ook niet zo lang hij weg is,” zegt Ellen verontrust.

Ze plaatste de afgelopen weken advertenties in diverse weekbladen en riep met een posteractie het publiek op om alert te zijn. Maar ondanks een fikse beloning die ze in het vooruitzicht heeft gesteld,  heeft ze haar huisvriend nog niet terug.

“We hebben tot twee maal toe een bruikbare tip gekregen maar helaas heeft die nog niet het gewenste resultaat gehad. Eén maal hadden twee vrouwen hem geaaid nabij de Bredasebaan in Bladel, de andere keer had iemand in Hoogeloon hem gezien. Ook de chauffeur van een strooiwagen zagen hem midden in de eenzame nacht dolen”

Ellen hoopt dat ze Isa nog terug ziet en als het kan een beetje snel. “Toen het koud werd bracht  dat nog meer onrust.  Kan ze wel een plekje vinden om warm te liggen en lukt het haar om eten te vinden? Ik hoop maar dat er snel iemand belt.”

Isa is een bruin-witte Drentse patrijshond. Ze draagt een leren halsband met daarop drie telefoonnummers. Degene die de hond ziet kan bellen naar Ellen Swinkels, tel 0497 681804.

De gouden tip zal beloond worden met een fikse beloning.

 

@2F:De zoon  van Ellen Swinkels met Isa