Hooge Mierde dunt uit

 

Uit het jaaroverzicht dat afgelopen week bij de inwoners van Hooge Mierde op de mat plofte blijkt dat het dorp de buren uit Reusel achterna gaat als het om aantal bewoners per woning gaat. Hoofdkern Reusel liep al voor op de kerkdorpen de Mierden en Hulsel met een bewonersdichtheid van 2,6 personen per woning. In De Mierden en Hulsel was dat nog 2,8.

In 2009 daalde het inwonertal van Hooge Mierde echter met vijf personen terwijl er toch twintig huizen bij kwamen.

Ondanks al het leed dat vertrekkende dorpsgenoten teweeg kunnen brengen overheerst in het jaaroverzicht van stichting Dorpsbelangen het nieuws dat de Schakel vernieuwd kan gaan worden. Het bekend worden van dit nieuws wordt een lichtpunt voor het dorp genoemd. De nieuwe Schakel wordt gebouwd op de huidige plek, de financiering komt uit de toegezegde IDOP gelden, de totale kosten bedragen 1,7 miljoen euro.

Andere onderwerpen die het Jaaroverzicht haalden zijn de eerste levende kruisweg, de opening van de fietspad Poppelsedijk en de sportieve prestaties van de clubs DDW en HMVV. Als individuele sporter blijft Imke Schellekens-Bartels in haar dorp niet onbenoemd, hoe kan het ook anders. De wereldtopper dressuur werd in 2009 nog Europees kampioen met het Nederlandse team en behaalde verder diverse aansprekende prijzen