Hulsel wil meer weten over gevolgen LOG
 
De werkgroep ‘Leefbaar Hulsel’ gaat een werkgroep instellen om de risico’s van het LOG Hulsel-Bladel  in beeld te krijgen. In een publicatie in het Hulsels Blaoike van deze week worden de inwoners opgeroepen zich aan te melden om zo ‘de toekomst mee veilig te stellen’.
Vic Boemaars van Leefbaar Hulsel heeft het gevoel dat er nog veel vragen open staan bij de invulling van het Landbouw ontwikkelgebied dat ingetekend staat tussen de dorpen Hulsel, Bladel en Netersel. “Het zou goed zijn meer antwoorden te hebben voordat het hele gebied vol gebouwd wordt. Zo is het ons niet duidelijk wat de gevolgen voor de luchtkwaliteit zijn. Komt er meer fijnstof in de lucht en wat zijn daar de gevolgen van? Ook vanuit andere LOG’s horen we geluiden dat er meer onderzoek nodig is om de gevolgen te kennen.”
Naast het gezondheidsaspect ziet Boemaars ook de toenemende verkeersdruk als een probleem. “Het gaat hier om grotere bedrijven en die komen echt niet met een klein vrachtwagentje aan. Hulsel heeft met de nodige maatregelen bereikt dat de verkeersstroom door het dorp veilig is maar de wegen zijn hier niet berekend op megatrucks die de te bouwen stallen komen bevoorraden.”
In gesprek met het gemeentebestuur hebben de leden van Leefbaar Hulsel een luisterend oor gevonden. Boemaars: We merken dat er bereidheid is om de communicatie te verbeteren, tot nu toe hadden we ook het gevoel dat we achter de feiten aan liepen. We hopen nu op voldoende aanmeldingen voor de werkgroep zodat deze breed samengesteld kan worden.”
Belangstellenden kunnen zich bij Vic Boemaars of een van de andere leden aanmelden.