Forse uitbreiding in groeidorp

 

Hulsel – Met de vergunningverlening voor 15 nieuwbouwwoningen gaat de zon weer schijnen in Hulsel. Op de inbreidingslocatie Kerkweg bouwt ontwikkelaar/bouwbedrijf Gebroeders van Gisbergen zowel starters, senioren als eengezinswoningen. De woningen komen op een terrein dat grenst tot aan de Clemens kerk.

Onder impuls van Pieter van Geel’s slogan ‘geen verstening in het buitengebied’ vanaf de beginjaren negentig viel de woningbouw in Hulsel geheel stil en slonk het inwonertal tot onder de 700. Toen het kindertal op de plaatselijke basisschool tot onder de veertig zakte werd de noodklok geluid en de ommekeer in gang gezet. Vlak voordat Van Geel naar Den Haag vertrok kwam hij nog persoonlijk naar Hulsel om het resultaat van zijn provinciaal beleid te aanschouwen: dat was dramatisch uitgepakt.

Onder impuls van de inwoners zelf,  die zich verenigden in ‘Leefbaar Hulsel’, werd inbreidingsplan Kanten en later Kerkekkers opgepakt. In 2009 werden er maar liefst zestien woningen gereed gemeld, onlangs werden er in Kerkekkers nog nieuwe bouwkavels uitgegeven.

De vijftien woningen aan inbreidingslocatie Kerkweg waar nu de vergunning voor verleend is zijn al deels verkocht. Het gaat om zeven starterswoningen (tot 184 duizend euro), vier eengezinswoningen en vier senioren woningen.