Jongeren met botswagen aan de haal
Gestolen botsauto frustreert Hulsel
 
Hulsel- De euforie van een grotere dorpskermis is door de diefstal van een botsauto stevig getemperd.
Tijdens de kermis, in de nacht van zaterdag op zondag, verdween er een botsauto van het Hulselse kermisterrein. Bedrijfsleider Chris Plugers van de firma Eikemans vindt dat het niet gekker moet worden. Hij zag ’s nachts al een van zijn autoscooters langs de baan staan, duwde hem eigenhandig terug en legde ze aan de ketting. Eerder in de nacht hadden Koos Timmermans en Toon Antonis al hetzelfde gedaan. Antonis, wethouder in Reusel-De Mierden was eerder ook betrokken bij versterking van de kermis.
Koos Timmermans: “We zagen tegen sluitingstijd enkele mensen van het kermisterrein weglopen. Er stond een autoscooter langs de scooterbaan, samen met Antonis heb ik hem terug gezet. Knap zwaar trouwens om met tweeën zo’n karretje over de rand te tillen, ik schat het op zo’n150 kilo”. Antonis ziet het verdwijnen als diefstal en niet als vandalisme maar verwijst verder naar het politieonderzoek dat er loopt.
Inmiddels gonst het in Hulsel van de geruchten en wordt er volop gespeculeerd over de daders. Waar de een wijst naar activiteiten van vriendengroepen kunnen andere kermisgangers zich niet voorstellen dat de diefstal het werk is van een van de eigen inwoners. ‘Iedereen weet toch wat hiermee kapot wordt gemaakt,’ is een van de opmerkingen.
Chris Plugers van de autoscooters heeft zijn twijfels of hij Hulsel in de toekomst nog aan zal doen. “We hebben deze scooters afgelopen jaar overgenomen van een andere exploitant. We hadden eigenlijk het seizoen al afgesloten en hebben veel extra inspanningen moeten leveren om toch te komen. Met dit gelazer schiet het niet op. Hadden we beter thuis kunnen blijven. Zo’n karretje kost zo’n 5000 euro, toch een flinke kostenpost.”