Sjef Huijbregts laat grote leegte na.

Lage Mierde, 20 december 2009

In september van dit jaar was Sjef Huijbregts nog het middelpunt van de uitreiking van de boeken van Miet van Bommel. Deze week overleed hij op 73-jarige leeftijd.

Het leven had voor Sjef weinig geheimen meer, als zoon van een molenaar was hij gewoon Sjef van de muilder. Sjef zette de maalderij van zijn vader voort, voor de boeren in de streek had hij altijd een dienende rol. Hij zorgde voor het ophalen van de melk en de toelevering van het krachtvoer. Voor hem was de cirkel altijd weer rond. Voor iedereen had hij een vrolijk praatje en het was typisch Sjef om altijd alles in het juiste perspectief te zien en te zetten.

Toen in 1992 zijn peettante Miet van Bommel overleed was hij het aanspreekpunt van de familie. Hij bekommerde zich als geen ander over de oplossing van de moordzaak, de echte ontrafeling mag hij niet meer meemaken. Toen in september de boeken over 'tante' Miet uitkwamen, nam hij ze namens de familie als eerste in ontvangst. Het was ook een stuk zijn levensverhaal.

Sjef laat een vrouw, drie kinderen en acht kleinkinderen na. Maar hij laat ook het beeld na van dat onvervangbare middelpunt dat hij was. Een man van principes, een man van de arbeid. Tot op het laatst bleef hij malen, zoals alleen een echte 'muilder'dat kan. Sjef van de Muilder is Sjef dé Muilder. RIP.

HW