Nieuwe huisarts in praktijk Lage Mierde

ED februari 2015

 

Per 1 maart start Inge van den Bosch (29) als nieuwe huisarts in de praktijk aan de Koningshoek in Lage Mierde. Ze volgt er Toon van Dooren op die een stapje terug doet.

Inge, geboren en opgegroeid in Hilvarenbeek, kijkt uit naar haar nieuwe uitdaging.

Met de intrede van Inge van den Bosch ontstaat er een fikse verjonging in de huisartsenpraktijk De Mierden. Toon van Dooren was al jarenlang hét gezicht van de praktijk, na het aantreden van Hans Hendriks werd het de praktijk ‘Van Dooren-Hendriks’. Aanvankelijk was de praktijk gevestigd aan de Hooge Mierdseweg,  maar na enkele jaren van voorbereiding kwam er een nieuwe huisvesting aan de Koningshoek in Lage Mierde.

Van den Bosch rondde het afgelopen jaar haar specialisatie als huisarts af en het was haar wens om te gaan werken op een dorpspraktijk. In Lage Mierde trof ze die. Het kleinschalige, waar de afstand tot de mensen nog klein is. Een praktijk waar de huisarts de patiënten nog persoonlijk kent.

Door haar komst is Van den Bosch vanaf 1 maart aanstaande naast Hans Hendriks de vaste arts. Daarnaast zijn er op de praktijk in De Mierden nog een waarnemer, een arts in opleiding, vier assistenten en drie praktijkverpleegkundigen.

De twee artsen zullen ieder hun eigen groep patiënten bedienen, zoals eerder ook van Dooren en Hendriks dat al deden. Door voor elkaar waar te nemen bij de afwezigheid van de ander, wordt een continu bereikbaarheid gegarandeerd op de momenten dat de praktijk geopend is.