Zijn er nog paadjes waar we niet gefietst hebben?

Fietsvierdaagse vaste prik voor Jan en Miet Versteijnen

 

ED juli 2010

 

Lage Mierde – Ze gaan allebei naar de tachtig en schakelden met hun fiets al over op elektrisch. Maar de fietsvierdaagse in Lage Mierde missen is echt ondenkbaar voor Jan en Miet Versteijnen uit Hooge Mierde. Van 31 augustus tot en met 3 september staan er weer vier dagen lang fietsroutes door de Kempen uitgezet. De deelnemers kunnen zowel in de middag van 13.00 tot 14.30 uur en in de avond van 17.30 tot18.30 uur vertrekken.

“Deze vierdaagse is dé mogelijkheid om de omgeving te zien,” zegt Miet.

“Soms denk je ‘we hebben alles al gezien’ maar dan heeft Jan Fiers van de organisatie toch weer ergens een nieuw paadje ontdekt,” vult Jan aan.

Jan en Miet Versteijnen runden samen een boerderij aan de Koestraat in Hooge Mierde. Toen een van hun kinderen het bedrijf overnam trokken ze naar ‘het durp’ om het rustiger aan te doen. Jan hield er wel de bijnaam ‘Jan van Boerke Versteijnen’ aan over. Maar wat is rustiger aan doen als je nog elke dag met de fiets door de Kempen toert?

Ze brengen beiden ook nog maaltijden rond naar ouderen die zelfstandig thuis wonen en ook in het verenigingsleven zijn ze nog actief. “Ach eigenlijk hebben we geen vierdaagse nodig om te fietsen,” zegt Miet. “Maar ja, het is zo gezellig en de verzorging buitengewoon goed.”

De Versteijnens misten in de vijftien jaar dat de vierdaagse verreden werd nog niet één etappe. Hun zestigste fietsdag leverde hen vorig jaar nog een speciale medaille op.

Dit jaar staan ze s middags al meteen aan de start als de route open gaat.

 Vertrek en aankomst zijn bij café Dorpzicht aan het dorpsplein te Lage Mierde. Voor het inschrijfgeld van 5 euro hoeft niemand thuis te blijven . Deelnemers die voor één dag mee doen betalen 2 euro.

Onderweg is er een stempelpost waar de organisatie zorgt voor de versnaperingen.

“Daar doen we het niet speciaal voor,” zegt Miet. “Het is de gezelligheid en de saamhorigheid. We zien er nu al naar uit.”