Dinosaurier in haloweentocht

 

ED okt 2014

Lage Mierde – als de kinderen van buurtvereniging Kloosterstraat en omgeving vrijdag op Haloweentocht gaan, komen ze onderweg een grote verrassing tegen. Voor de deur van Jan Fiers in de Donkbeemd in Lage Mierde, staat een levensgrote dinosaurus van twee bij drie meter ze op te wachten.

“Er was een periode dat er nauwelijks nog jeugd was in onze buurt,” zegt Fiers. “De laatste jaren zien we echter weer jonge gezinnen komen in de woningen die de oudere generatie te koop zet. Hierdoor neemt de aanwas van kinderen toe. Binnen de buurtvereniging willen we de jeugd graag activiteiten aanbieden. Dat gaat het hele jaar door, van een knutselclubje op woensdagmiddag tot nu de Haloween tocht. Haloween was in Lage Mierde nog een onbekend begrip, maar we zoeken nu naar wegen om de jeugd te boeien.”

Om een opvallende creatie te maken voor Haloween, vond Jan de inspiratie op zijn werk.

“Ik werk in de kleinmeubelbranche. Daar hebben we een model van een pteranodon uit een grote meubelplaat uitgezaagd. Het dier is geheel demontabel, ik heb hem thuis in elkaar gezet en beschilderd. Door hem buiten aan de vlaggenmast op te hangen gaat hij bewegen en lijkt het of het dier weer vliegt. De pteranodon was een vliegend reptiel en is al 85 miljoen jaar geleden uitgestorven. Hier in de buurt leek de jeugd uitgestorven maar die keert nu weer terug. Deze dino ook, ook al is het maar voor even.” Lacht Fiers.