Jan Hermans en Peter van de kerkhof geloven in creatief talent
Vierde lustrum t Schouw met muzikale avond
 
 
September 2019
 

 
Wie een gratis optreden wil zien van zangeres Debbie van Gisbergen uit Hooge Mierde, de groep Reminder, het duo L’amuse of de groep Blend, heeft daarvoor op zaterdag 21 september de kans. Stichting ’t Schouw die zich in Reusel-De Mierden inspant om iedereen plezier te laten beleven aan cultuur met een brede culturele programmering, viert het 20-jarig bestaan en trakteert met een muzikale avond.
Jan Hermans en Peter van de Kerkhof zijn twee van de vele vrijwilligers die zich inzetten om met ’t Schouw de cultuurbeleving te bevorderen.
,,Tot twintig jaar terug waren het vooral ambtenaren vanuit de gemeente die voor de programmering in gemeenschapshuis De Kei zorgden,” blikt Hermans terug. ,,Wim Lavrijsen en Frans Peeters namen het initiatief om er een onafhankelijke stichting van te maken.”
,,Dat is ook meteen het meest bijzondere,” vult Peter Kerkhofs aan. ,,Vanaf het begin was ’t Schouw onafhankelijk van de zaal, waardoor we ook op andere plekken in de gemeente programma’s aan konden bieden. Zo hadden we vorig jaar met ‘Ma’ van Hugo Borst een volle zaal in De Schakel en is er op 9 oktober aanstaande de (gratis) voorstelling Vreemde vogel voor de jeugd in De Ster in Lage Mierde.”
Raymond van t Groenewoud, Claudia de Breij en Guido Weijers zijn voorbeelden van een kleurrijke programmering. Hermans daarover: ,,In de beginjaren hadden we soms een nog relatief onbekende artiest, zoals Harrie Jekkers. Daar kwamen dan maar tien man op af, hij zette ze allemaal op de rand van het podium en zo werd het toch nog een succes. We hebben ok elk jaar een voorstelling voor de kinderen, zoals in januari Doornroosje. Dat is soms spannend, omdat we dan de zaal echt twee maal vol moeten hebben om quitte te spelen. Maar als je dan het plezier en de beleving van de kinderen ziet, dan weten we waar we het voor doen. Andere opvallende artiesten dit seizoen zijn VOF de Kunst (1 februari) en tribute Simon & Garfunkel (22 december).”
Kerkhofs: ,,We hebben een vrij vast aantal pas-Partout houders en daarbij ook nog eens cabaret- en muzikaal-pakkethouderes. Daardoor hebben we al een vast aantal bezoekers. Aangevuld met de losse kaart verkoop levert dat meestal wel een volle zaal op. De Kei heeft met 375 stoelen veel mogelijkheden en de samenwerking met de beheerder is er ook uitstekend.”
De muzikale feestavond vanwege het vierde lustrum op 21 september is gratis toegankelijk en begint om 20.30 uur.