Jan Wouters en Patric Lavrijsen bouwen aan nieuw verenigingsgebouw

ED mei 2015

 Carnaval is voor Lage Mierdenaar Jan wouters (30) niet enkel een tijd van feesten en zuipen. Als lid van de raad van Elf van de Peperbussen kwam hij in contact met ‘Feestneus’ Patric Lavrijsen uit Reusel. Als lid van de Raad van elf van de Feestneuzen zag die net als wouters het ruimtegebrek van jonge carnavalsgroepen. Wouters en Lavrijsen sloegen de handen ineen, om samen een verenigingsgebouw te gaan bouwen. Binnenkort kunnen de eerste verenigingen hun intrek nemen in het 900 vierkante meter grote gebouw.

Wouters, die in het dagelijkse leven als timmerman werkt, steekt graag zijn handen uit de mouwen.  Patric Lavrijsen vult als specialist in metaal Wouters aan, samen kregen ze al veel voor elkaar.

“Jongeren kunnen hun carnavalswagen niet bouwen als ze geen onderkomen hebben,” zegt Wouters. Groepen zoals de Big Smiles uit Reusel, een club van zo’n dertig jongeren tussen dertien en negentien jaar. Zij zijn een van de toekomstige gebruikers.

Maar de klus van Wouters en Lavrijsen is nog niet geheel geklaard.

”We zijn gewoon vanuit enthousiasme met tweeën gaan bouwen,” legt wouters uit. “Van een Reuselse ondernemer kregen we een demontabel gebouw ter beschikking. Verdere sponsoren hebben we nog niet, dus de kosten lossen we ook nog even zelf op. Mede daarom hopen we snel het gebouw in gebruik te nemen, dan gaat komen die kosten ook nog een keer terug.”

Het nieuwe verenigingsgebouw verrees in Reusel op de hoek van Denestraat en Wilhelminalaan. De wanden zijn van geïsoleerde systeemplaten, de constructie van metaal en het dak van zeildoek. Het gebouw is nu nagenoeg wind en regendicht, waardoor het vanaf 1 juni in gebruik genomen kan worden.

Voor het initiatief hebben al tien verenigingen een optie voor gebruik, anderen kunnen zich nog aanmelden via de website www.stichtingvurmekoar.nl.
Enkele gevestigde carnavalsverenigingen hebben al aangekondigd dat ze er de technieken van het wagenbouwen graag aan beginnende bouwers over willen dragen. De Big Smiles hopen daarvan te  profiteren, zij gaan 100 m2 huren, war ze acht euro per meter voor betalen.
Onder de toekomstige gebruikers zijn ook de jongeren van de historische motorclub De Vetnippels. Oud Hooge Mierdenaar Jack van Herk van die vereniging: “We hebben elk jaar een evenement, waarvoor we houten onderdelen en enkele historische machines hebben. Die willen we graag droog opslaan, in dit gebouw moet dat kunnen.”