Jaqueline Pijnenburg zoekt recreatieruiters
Dames willen hun eigen ruiterclubje

ED januari 2012

Hooge Mierde – Jaqueline Pijnenburg uit Hooge Mierde wil samen met twee vriendinnen een eigen ruitervereniging oprichten. “Als ik me aan wil sluiten bij een vereniging zijn die vooral prestatiegericht. Het lijkt mij leuk om een groepje ruiters bij elkaar te hebben en gewoon voor de lol gaan rijden. Omdat er hier in de omgeving geen vereniging voor vrije ruiters  is, willen we er zelf een oprichten: de club van recreatieruiters.”
Voor Jaqueline Pijnenburg  is paardrijden de ultieme hobby. In galop door de bossen, de haren door de wind en op tijd stoppen voor een kopje koffie. “Dat kan nog leuker zijn als je er  samen met anderen liefhebbers op uit kunt trekken. Ik ontmoet vaak mensen die naar hetzelfde op zoek zijn, van Hooge Mierde tot  Hilvarenbeek. We lopen steeds tegen hetzelfde aan. Natuurlijk zijn er vele manieren om met paarden bezig te zijn, voor ons liever geen wedstrijd of prestatie.
We hebben nu het idee opgepakt om binnen de gemeenten Reusel-De Mierden en Hilvarenbeek één vereniging op te richten voor recreatieruiters. De nadruk ligt daarbij op  gezelligheid met elkaar en plezier met de paarden. We willen dan met enige regelmaat buitenritten gaan organiseren met wisselende locaties als vertrekpunt. Mogelijk komen er dan later nog specifieke activiteiten bij. We willen nu weten of er animo bestaat voor dit plan, daarom vragen we liefhebers zich te melden. Ze kunnen dat per mail doen op:j.pijnenburg@hetnet.nl.
Natuurlijk gaat het om mensen die zelf een paard of pony hebben maar het kunnen ook  mensen zijn die wel willen rijden maar geen paard hebben. Wie weet kunnen we koppels vormen waardoor ook zij ook aan kunnen sluiten. Bij voldoende belangstelling gaan we in maart een eerste bijeenkomst plannen.