Met Jef van de Voort verliest Lage Mierde een bindend persoon

 ED juni 2015

Lage Mierde – Woensdag overleed Jef van de Voort (64) op zijn vakantieadres in Frankrijk. Met zijn verlies komt er een lege plek in de partij Samenwerking in Reusel-De Mierden, waar hij behalve raadslid ook fractievoorzitter was. Ook had hij zitting in de Agenda commissie en de commissie Inwoners.

Maar behalve actief in de politiek, waar hij ooit begon bij Belang Kleine kernen, is hij ook een periode wethouder geweest en was hij een verenigings- en familieman bij uitstek. Daarnaast is Jef 34 jaar actief geweest bij de vrijwillige brandweer. Als echtgenoot en vader van vijf kinderen en vijf kleinkinderen (de zesde onderweg) had hij een prominente rol in het gezin. 

Zijn kinderen herinneren hem, als een vader en opa voor de kleinkinderen, die er altijd maar dan ook echt altijd voor hen was. Hoe druk hij het ook had, als er oppas voor de kleinkinderen nodig was, was hij daar.

Daarnaast gebeurde er in Lage Mierde maar weinig zonder dat hij er direct of indirect bij betrokken was. Hij was één van de kartrekkers van Dorpsnieuws, het Mierds blaadje en vrijwilliger bij museum De Bewogen Jaren. Toen vijf jaar geleden het Mierds Stertheater opgericht werd, meldde hij zich meteen aan. Hij werd er voorzitter, maar speelde ook mee op de planken. Regisseur Jan Berger daarover: “Wat Jef ooit tekort kwam aan acteertalent, maakte hij ruimschoots goed met zijn bindend vermogen in de club. Hij organiseerde en bracht mensen samen."

Dat beeld schetst ook Harm Maillee, behalve partijgenoot al jarenlang een vriend. “In de ruim twintig jaar dat we samen optrokken, vroeg je Jef nooit vergeefs om hulp of om raad. Hij was betrokken bij de carnavalsvereniging en bij de tennisclub en stak altijd de handen uit de mouwen.”

In het dagelijkse leven werkte Jef nog als broodbezorger bij het bedrijf dat zijn naam draagt: Van de Voort. Hij combineerde dat al meer dan twintig jaar met het werk in de gemeenteraad, waar hij alle ins en outs kende.

In de partij Samenwerking werd hij gezien als het cement van de partij. Er gebeurde niets of Jef wist ervan. Partijgenoot Bert van Laarhoven daarover: “Jef wist gewoon alles. Hij was ook altijd van alle nieuwtjes op de hoogte.”

Jef van de Voort leefde 64 jaar als een Bourgondiër, de kinderen die hij nalaat hebben het gevoel dat hij alles uit het leven haalde wat er voor hem in zat.

Omdat zijn lichaam nog in het buitenland is, is nog niet bekend wanneer de afscheidsdienst plaats vindt.