Jetty Eugster kijkt uit naar nieuwe klus

 

Jetty Eugster reed al incognito van Esbeek naar Reusel en de Mierden. Ze verkende er de route en de omgeving voor haar tijdelijk klus als burgemeester van die Kempen gemeente.

 

januari 2017

 

Als vervanger voor Harrie Tuerlings en als opvolger van interim Harrie Nuyten, ziet ze nog een mooie uitdaging in deze tijdelijke klus. ‘Na vijf jaar en negen maanden als burgemeester in Schijndel, stopte het daar vanwege een herindeling. Een nieuwe termijn zat er daar om die reden niet in. Maar ik voel me vitaal genoeg voor deze uitdaging,’ zegt ze in een eerste reactie in Reusel.

Eugster roept het niet meteen hardop dat ze een vooruitgeschoven post is voor een mogelijke Kempenfusie, maar ze laat wel vallen dat het verkennen voor een verdere samenwerking in de Kempen een van haar opdrachten is. ‘Het is nu nog niet te zeggen hoe dit uitpakt. Ik wil alle inwoners op voorhand al laten weten dat ze niet met gebogen schouders aan tafel moeten gaan zitten. Het is beter om in je eigen kansen te blijven geloven. Uitgaan van wat je zelf wil, dan blijf je het meest dicht bij wat je wil bereiken,’ zo roept ze op.

Jetty Eugster werd geboren in het Brabantse Babyloniënbroek, de plaats die bekend werd door Marianne Vos. Na een loopbaan in het bedrijfsleven werd ze raadslid en later wethouder in Den Bosch (voor het CDA). In 2011 werd ze burgemeester van Schijndel, maar door het opgaan van die plaats in de nieuwe gemeente Meierijstad, kreeg ze haar handen vrij. Opvallend daarbij dat Peter Maas, die ze eerder tegenkwam in buurgemeente Sint Oedenrode, nu opnieuw de buurman wordt als vervanger in Bladel. Dat dit de kloof voor Kempensamenwerking weg neemt wil ze nog niet zeggen. ‘Maar het praat wel wat makkelijker als je elkaar al kent,’ bevestigd ze.