Zomercarnaval op de Reuselse Antillen

 

ED augustus 2010

 

Reusel- Een afgesloten container, de sleutel zoek en zombies die ontsnapt zijn. Het Reuselse zomercarnaval is in alle hevigheid losgebarsten maar voordat de kinderen vrijdag de sleutel van de Reuselse Antillen terug in kunnen leveren hebben ze nog een serieuze klus te klaren. Zo’n driehonderd kinderen en begeleiders vierden gisteren (woensdag 25 augustus) met een optocht en optreden de midweek van hun zomercarnaval. Fleur de Beijer (8) en Ilona Bleijs (11) vinden het leuk spannend. “Vandaag de hele dag de praalwagens versierd voor de grote optocht,” legt Fleur uit als ze weer op de bovenverdieping van haar nieuwe onderkomen staat. Het onderkomen is door de kinderen zelf in elkaar geknutseld en zal vrijdag bij de afsluiting van de jeugdvakantieweek weer ontmanteld worden.

Maar voor het zover is moeten de kinderen van groep acht vanavond (donderdag 26 augustus) de ontsnapte zombies nog zien te  trotseren bij hun pyama party. Lieke de Vries en Ankie Antonise (beiden 13 jaar) switchten dit jaar van deelnemer naar hulpleiding. “Leuk om het nu van deze kant te beleven,” zegt Lieke. “De kinderen luisteren al aardig en tegelijk doen we gezellig mee.”

Na de midweekse optocht volgde er nog een optreden waarbij ook groep groen-blauw van Fleur en Ilona zich goed weerde. “We hebben er ook flink op geoefend,” weet Ilona te melden.

Vrijdag wordt de sleutel weer ingeleverd bij de burgemeester. Als ze tenminste de container nog kunnen openen en de zombies geen roet in het eten gooien.