Jeugd wil eigen jongerenvereniging

Her-oprichting KPJ overwogen

 

ED juli 2010


Lage Mierde – De jongeren in Lage Mierde willen zich verenigingen en hun krachten bundelen, daarom wordt overwogen om een eigen jongerenvereniging op te richten. Maandag 5 juli is er vanaf 19.15 uur een oprichtingsbijeenkomst in de Nieuwe Ster.

“Ik mis het heel erg om andere jongeren te ontmoeten en samen gezellige dingen te doen,” zegt Maartje Meulenbroeks (15). Als ik wil sporten kan ik bij de korfbalclub zijn maar dat is dan wel een heel jaar kofbal. Het lijkt me leuker om afwisselende dingen te doen, dingen als zeskamp, toneel en zoiets.”

In maart was er op initiatief van de werkgroep Jongeren uit de Dorpsraad al een eerste bijeenkomst waar ideeën ingebracht konden worden. Sophie van woerkum van de Werkgroep: “We horen steeds dat er voor de categorie 12+ niets te doen is in het dorp en eerlijk gezegd hebben ze ook wel een beetje gelijk. Ze gaan niet meer met pappie en mammie op stap en in de disco kom je onder de zestien niet in. Er kwamen vragen naar activiteiten zoals vroeger de KPJ organiseerde maar die vereniging is hier enkele jaren terug opgedoekt. Of het uiteindelijk een KPJ wordt of geheel iets anders maakt niet uit. Het kan ontstaan onder de vlag van de Dorpsraad maar mag daarna ook geheel zelfstandig verder gaan. Wat wij doen is enkel de zaak op gang helpen en ondersteuning bieden.”

Bij het initiatief zijn ook toneelkenner Jan Berger, jongerenwerker Nick Maas, websitebouwer Herman Jonkergauw en Tr5acey van Woerkum betrokken.

Alle jongeren uit Lage Mierde van twaalf jaar en ouder zijn welkom, men hoeft zich niet van tevoren aan te melden. Meer info op www.lagemierde.info