DDW verliest met Jo Verbaandert enige erelid

 ED oktober 2013

 

Hooge Mierde – Het overlijden van Jo Verbaandert op 65-jarige leeftijd, is een gevoelige klap voor korfbalvereniging DDW uit Hooge Mierde. De club won tot tweemaal toe de Nederlandse titel in de zaal, in de periode dat Jo penningmeester was. Het was een functie binnen het bestuur die ze dertig jaar vervulde.

Door al haar inzet en betrokkenheid  was de naam van Jo Verbaandert dusdanig met de club verbonden dat bij haar terugtreden in mei van dit jaar, de titel van erelid werd toegekend. Het was, een titel die de club tot dan toe niet kende.

Thera Ansems zat vanaf 1980 samen met Jo in het bestuur en zij heeft goede herinneringen aan de jeugdkampen die een succes werden door Jo haar betrokkenheid. “Ze was de beste kok die de meiden zich maar konden wensen en ze dacht aan dingen waar niemand anders aan dacht.”

Als bestuurslid was Jo ook verantwoordelijk voor de wedstrijdkleding, waarvoor ze alle leden aan de deur kreeg. Een traktatie als er iets te vieren was, de thee in de pauze van de wedstrijd of een pleister op een wondje. Het waren allemaal kleine dingen waar ze voor zorgde en waardoor ze voor iedereen hét gezicht was van de club.

Maar hoeveel Jo Verbaandert ook voor DDW deed, ze had het niet nodig om daarvoor op de voorgrond te treden. Ze bleef liever de stille kracht achter de schermen. Ze trainde ook nog jarenlang het tweede damesteam en de welpen.

Zowel haar dochter Inge als haar schoondochter Nathalie speelden voor DDW, Nathalie maakte zelfs deel uit van het kampioensteam dat Nederlands beste werd. Het vervulde Jo met trots.

Ze streed twee jaar tegen een ziekte, die het uiteindelijk van haar won. Ze laat een man, twee kinderen en een kleinkind na. Maar ook de twee kinderen waar haar dochter voor zorgt beschouwde ze als haar eigen kleinkinderen.

Donderdag 31 oktober wordt er afscheid van haar genomen in het crematorium in Tilburg.