Prins Johan d’n Urste bij de Peperbussen

 Hilverbode november 2015

Johan van Gorp gaat het komende carnavalsseizoen als prins Johan d’n Urste het Peperbussenrijk regeren. De Lage Mierdenaar kwam tijdens het Mierds weekend verrassend het podium op.

Waar Prins Johan gaat voor het echte werk, wordt hij voor de jeugdige inbreng gesteund door Jeugdprinses Maud en Jeugdprins Ramses. Zij werden via een geweldige act van groep acht van de basisschool tevoorschijn getoverd, waarna een spectaculair Carnavalsfeest losbarste.

Dansgarde de Peperietjes brachten nog een primeur met hun nieuwe dans en ook de Carnavalsgroep De Jeugd van Tegenwoordig was goed vertegenwoordigd en zorgde voor een geweldig optreden.

Onder het toeziend oog van zusterverenigingen uit Reusel (Narrendonk), Hooge Mierde (Haoiboerkes) en Esbeek (de Haaikneuters) werd de nieuwe Prins gepresenteerd. Na een prachtige presentatie door de Schrobbelèrkes, sprong Johan van Gorp als nieuwe Prins het podium op.

Prins Johan d’n Urste, geboren en getogen in Udenhout, woont al weer 16 jaar in Lage Mierde samen met zijn vrouw Anzelien en hun vier kinderen Roy, Anouk, Bente en Sem, waar ze een melkveebedrijf en een mini camping hebben. Al jaren doet hij mee aan de Optocht met buurtvereniging d’n Overstroom. Samen met zijn Adjudant Maurice Maas, die het klappen van de zweep al jaren kent, gaan ze komende Carnaval regeren over het Peperbussenrijk met het motto: als we goan,........ dan vur ne goeie.

De Raad van Elf van de Peperbussen krijgt ook nog versterking van maar liefst drie nieuwe leden, te weten; Bart Hultermans (Prins 2015), Frans Paridaans en Bart Laureijs.

Zondag 15 november is er van 16.00 tot 20.00 uur in Café Dorpzicht gelegenheid om de nieuwe Prins te feliciteren en samen met hem vooruit te kijken naar het komende carnaval seizoen..