Einde Wielercafé

Jelle Nijdam deed het licht uit

 Januari 2017

 

foto: Johan Pijnenburg (links) hier met Wim vissers bij de Presto pedale in Netersel

Bladel – Huub Zilverberg was ooit de eerste gast op het Bladels wielercafé en Jelle Nijdam twee maanden terug de laatste. Het wielercafé was tien jaar lang een podium om fans en renners op een gezellige avond bijeen te brengen, maar nu gaat het stoppen. De editie 2016 was de laatste en Jelle Nijdam die daar te gast was, blijkt nu de laatste prominente (ex)renner te zijn die er met de Bladelse fans wetenswaardigheden deelde.

Op de wieleravond, waar Kempische wielerliefhebbers vanaf 2007 een leuke avond voorgeschoteld kregen, traden tien jaar lang diverse prominente gasten aan.

Wielertoppers, zoals Hennie Kuiper, Johan van der Velde en Marianne Vos, vertelden  er op een leuke en ontspannen manier over hun loopbaan en hun leven.

Johan pijnenburg (80), samen met Marcel Vosters, Jos van Ham en Ton Jansen de drijvende kracht achter het initiatief, vindt het jammer dat het stopt. ,,Wij streefden er altijd naar om wielerliefhebbers een leuke avond aan te bieden,” zegt hij. ,,De gasten die wij hadden kwamen altijd laagdrempelig op ons podium. Laagdrempelig was in dit geval gratis. Maar nooit voor niets, want hun komst werd altijd erg gewaardeerd. Maar stoppen was wel de enige optie nog voor ons, omdat er meer concurrentie kwam en daar wilden wij niet in meegaan. We organiseerden dit ook altijd op persoonlijke titel, waardoor we ook het financiële risico hadden. We wilden ook niet afglijden naar een lager niveau, dat wilden we de fans nu ook weer niet aandoen.”