Zorgen om criminaliteit buitengebied

 
ED juni 2011

 Lage Mierde – Het inbrekersgilde heeft het afgelopen jaar in het buitengebied van Reusel-De Mierden zijn sporen nagelaten. Bij diverse woningen en bedrijven, voornamelijk in het buitengebied, werden de schuren leeggeroofd, soms meerdere malen. Aan de Neterselsedijk in Lage Mierde was het bijna deur voor deur raak. De dieven hadden het voorzien op gereedschap maar ook op tractoren en andere vervoermiddelen. Een 21-jarige Lage Mierdenaar had veel werk gestoken in het pimpen van een quad, net toen hij daarmee klaar was werd hij ‘opgehaald’.

Voor de quad-gedupeerde kreeg de diefstal nog een staartje omdat hij zijn eigendommen tot twee maal toe op marktplaats te koop zag staan. Doordat hij het apparaat zelf gepimpt en opgebouwd had wist hij van elk onderdeel hoe het eruit zag.  Via een aantal omwegen slaagde hij erin om met de koper in contact te komen, om daarbij vast te stellen dat het inderdaad om zijn gestolen vervoermiddel ging. In overleg met de lokale politie kon de quad geconfisceerd worden maar daarna was het wachten tot hij hem zelf weer in bezit kreeg. Er volgde nog een rechtszaak omdat de verkoper ook aanspraken maakte maar de Lage Mierdenaar werd in het gelijk gesteld. Via de heler volgde de politie het spoor terug en er kon uiteindelijk een persoon gearresteerd worden. De quad is op dit moment nog niet bij de getroffene afgeleverd maar volgens informatie bij de politie is dat slechts een kwestie van tijd.

Een woordvoerder van de politie Brabant Zuidoost bevestigd dat er in de zaak van de quad inmiddels een aanhouding is verricht. Ook is er voor een van de andere diefstallen een verdachte en een getuige gehoord.Het laatste half jaar is het weer wat rustiger maar toch belegd de politie binnenkort een informatiebijeenkomst in het kader van preventie. Bij controle in het getroffen buitengebied bleken veel schuurtjes niet of slecht afgesloten te zijn.

“Cijfermatig kunnen we vaststellen dat het aantal diefstallen het laatste half jaar gedaald is,” laat de woordvoerder van de politie weten. “Dat wil niet zeggen dat we het hierbij laten zitten, daarom hebben we in  samenwerking met de buurtbrigadier een bijeenkomst belegd en er is een traject van Buurtpreventie gestart.”


 de politie trof bij controle veel open schuren in het buitengebied aan