‘Koala’ op drempel van zomervakantie

Jongeren zetten Lage Mierde op de kaart met muziekevenement

 

ED mei 2014 

Lage Mierde – Vijf jongeren willen met een eigen muziekfestival hun dorp Lage Mierde op de kaart zetten. Op zaterdag 12 juli, de eerste dag van hun vakantie, draaien diverse DJ’s in feesttempel De Ster en met ‘Kraantje Pappie’ is er ook een stevige publiekstrekker vast gelegd.

De vrienden Teun Laureijs, Ruud Hooijen, de broers Matti en Niels Heesakkers en Dick Jansen zien het helemaal zitten.

“We gingen soms naar een festival en bedachten dan dat wij zoiets ook zelf kunnen organiseren. In ons dorp is er voor jongeren weinig te doen, dus waarom niet?”

Als Ruud Hooijen (20) aan het woord is stuitert de onbevangenheid ervan af. Brainstormend met zijn vrienden kwamen er al snel goede ideeën om voor 500 jongeren iets leuks te organiseren.

“In onze jeugdkeet hebben we een draaitafel waar we altijd veel lol hebben bij het draaien van onze eigen muziek. Nu willen we het groter aanpakken met een eigen feestje. We willen enkel en alleen de middelen gebruiken waar we zelf gebruik van maken. Toen we ons idee op facebook zetten, hadden we al snel 250 likes. In korte tijd trok onze nieuwe facebookpagina al duizenden bezoekers.”

Teun Laureijs kan dit enthousiasme nog niet goed verklaren. “We gaan vooral uit van wat we zelf leuk vinden en dat is goede muziek. We hebben een leuk feestje voor ogen waar jongeren uit de omgeving terecht kunnen. Voorlopig brengen we ook nog maar de helft van de kaarten in de voorverkoop (info via facboek.com/koalalaaa).

Op zoek naar een locatie gingen de jongeren zelf het gesprek aan met de uitbater van Dorpzicht en gemeenschapshuis De Ster. Ruud Hooyen daarover: “we waren verrast toen we de mensen van Dorpzicht en De Ster al snel samen aan tafel kregen. We hadden niet verwacht dat dit zo soepel zou gaan. Nu gaan ze ons gezamenlijk faciliteren en gaan ze voor het eerst samenwerken.”

Ruud begon zelf met het promoten van het festival en wil nu zelf van media design zijn beroep maken. 

Het Koala muziekfestival. De naam ontstond bij toeval en heeft geen specifieke betekenis voor de jongeren. Zaterdag 12 juli klinkt vanaf 20.00 uur stevige muziek in De Ster, de toegangsteller stopt er bij 500 kaarten, deze zijn vooraf voor 12,50 te reserveren. De eerste helft via facebook en de rest via voorverkoopadressen. De jongeren krijgen veel positieve reacties van de mensen om hen heen en er melden zich voortdurend vrijwilligers aan om mee te helpen. De vrienden zijn beduusd door de flow waarin ze terecht zijn gekomen en zijn benieuwd wat hun eerste eigen festival hen brengt.

 

 

Foto: Teun Laureijs Matti en Niels Heesakker en Ruud Hooyen.

Dick Jansen ontbreekt ivm vakantie.