Geen pakken stro meer nodig

Jeugdvakantiewerk neemt nieuwe tribune in gebruik
 
ED 2009
 
Lage Mierde – Maandag 24 augustus nemen de kinderen uit Lage Mierde hun nieuwe tribune voor het jeugdvakantiewerk in gebruik. De stichting JVW Lage Mierde kreeg de prijs van de lokale Rabobank in het kader van het ‘maatschappelijk divident’. Door op deze tribune plaats te nemen komt er een einde aan het tijdperk van improviseren op oude pakken stro. “Niet dat we de striemen nog op onze benen hadden staan,” haast Wally Paridaans van het bestuur uit te leggen.
Reikhalzend wordt er weer uitgekeken naar de 34-editie van het jeugdvakantiewerk dat dit keer in het teken van 112 zal staan. In Lage Mierde zit aan het thema altijd een spannend toneelspel gekoppeld, zo ook deze keer. “Maar de kinderen kunnen het toneelspel niet zonder meer vanaf hun nieuwe zitplaatsen bekijken,” waarschuwt Paridaans. “Ze zullen er achter komen dat ze er iets voor moeten doen, wat dat is verklappen we nog niet.”
Het toneelspel neemt de 101 kinderen weer mee in een spannende week. Jan Berger, Wil Meulenbroeks en Cees van Strien zorgen voor de verhaallijn, diverse spelers vertolken de diverse rollen en leiden het verhaal over de hupldiensten naar een climax. Deze climax is niet geheel toevallig op de vrijdag.
Daar tussen in zitten enkele intensieve dagen. De kinderen gaan zelf hun hulpverleningsvoertuigen bouwen en ze doen tal van sportieve en speelse spellen. De kinderen van groep vijf tot en met acht blijven nog een nacht slapen om daarbij getrakteerd te worden op een spannend avondspel, voor de jongsten is er een eigen programma.
Het jeugdvakantiewerk Lage Mierde vindt van 24 tot en met 28 augustus plaats aan de Weeldsedijk te Hooge Mierde.