Karlijn Haans schminkt6 met een Oranje gevoel

 Hilverbode mei 2014

In de week van Koningsdag gaf Oranje weer glans aan ons land. Alle basisschool leerlingen bekwaamden zich in een gemeenschappelijke dans om gezamenlijk een record te breken. De Koningsspelen leverden in de diverse kernen weer de nodige strijd op en op diverse plaatsen deden de versierde fietsen het ook weer goed.

Op het Hilvarenbeekse Vrijthof zetten de leden van de scouting hun beste beentje voor door de jeugd van de basisschoolleeftijd een leuke middag te bezorgen. De kinderen konden hun eigen kunstwerk schilderen, voetbal spelen op een pannaveld of hun eigen producten verkopen op de rommelmarkt. Maar een jeugddag is pas echt geslaagd als je je ook kunt laten schminken. Voor de  6-jarige Hady was het toeval dat ze bij Karlijn Haans aan de schmincktafel kwam, maar ze was er maar wat trots op. In enkele minuten tijd onderging Hady een metamorfose. Een nieuwe identitiet leverde het niet op, maar wel een nieuw gevoel.

Dankzij jongeren zoals Karlijn Haans (26) hadden veel kinderen een onvergetelijke middag. Hierdoor behoud de Koningsdag weer een stukje haar Oranje glans en is Karlijn Haans de Kanjer van de week.