Kastelein en stand-in redden Stertheater

 ED oktober 2012

 

Lage Mierde – Bij toneelvereniging het Mierds Stertheater kan opgelucht adem worden gehaald. Het terugtrekken van een hoofdrolspeler dreigde de uitvoering van ‘Paprika uit Afrika’ in grote problemen te brengen. Met vier weken te gaan moest de toneelvereniging op zoek naar een vervanger voor de rol van Amadé, de Afrikaanse aanstaande echtgenoot in het stuk. De beoogde speler kon onvoldoende vrij maken voor de repetities en meldde zich af. Na een zoektocht werd Hulselnaar Stefan van de Sande (25) als vervanger ingevlogen. Hij kan voor de première op woensdag 3 oktober echter geen vrij krijgen, waardoor er opnieuw een impasse ontstond.

De toneelvereniging, die in De Ster haar repetities heeft, kreeg ter elfder ure onverwacht een vervanger i de schoot geworpen. John Meulenbroeks, de beheerder van De Ster die achter de tap de repetities gevolgd had, biedt uitkomst. Hij neemt voor één keer de hoofdrol op zich.

De mierden kent John Meulenbroeks als de man van het oorlogsmuseum. Hij blijkt echter ook andere talenten te hebben.

Regisseur Jan Berger kreeg afgelopen jaar het verenigingsspeld Reusel-De Mierden uitgereikt maar het was voor hem niet het sein om op zijn lauweren te gaan rusten. Met ‘Paprika uit Afrika’ ging hij opnieuw de uitdaging aan en castte weer diverse nieuwe spelers.

“In het stuk raakt een Nederlands meisje in de ban van een hulpverleningsproject in Afrika en leert daar een jongen kennen. Voor het meisje hebben we een nieuwe hoofdrolspeler gevonden, in de persoon van Marga Diepstraten (38). Zij speelde ooit een klein rolletje, maar voor de rol van ‘zwangere Sanne’ bleek ze geknipt.”

Marga Diepstraten zelf moest wel even slikken toen ze in enkele weken tijd met twee nieuwe tegenspelers geconfronteerd werd. “Gelukkig pakte Stefan het vlot op,” zegt ze. “Ook met John verwacht ik dat het wel goed zit, ook al is zijn voorbereidingstijd nog korter.”

‘Paprika uit Afrika’ komt op 12, 13, 19 en 20 oktober in de Ster in Lage Mierde op de planken. Kaarten via tel nr 06-40269124

foto onder: Stefan van de Sande speelde eerder in de kruisweg in Hooge Mierde.