Doek valt definitief


Brandweer Lage Mierde dicht

 Hilverbode juni 2011

Het college van burgemeester en wethouders van Reusel-De Mierden heeft besloten om per direct de knip op de deur te doen van de kazerne in Lage Mierde.

Burgemeester Van Gorp blijft erbij dat het tekort aan vrijwilligers de enige reden is dat dit besluit genomen is. De vrijwilligers uit Lage Mierde blijven bij hun eerder uitgedragen standpunt dat ze zich consequent tegengewerkt voelen in het werven en aandragen van nieuwe vrijwilligers. Nadat ze eerder al hun vertrouwen in algemeen commandant Johan de Greef opzegden deden ze dat ter elfder ure ook nog ten aanzien van posthoofd Wally Paridaans.

Het kon het tij niet meer keren en de deur van de kazerne aan de Koningshoek is inmiddels gesloten. De spuitgasten zelf zitten werkloos thuis, al hebben ze nog wel tot oktober respijt gekregen om aan te geven of ze in de toekomst iets voor het korps willen betekenen. Een van de onderdelen waar dit nog mogelijk zou zijn is het First Responderteam dat nu ineens wel losgeknipt kan worden van de brandweerzorg.

Burgemeester van Gorp hekelde in een reactie op de sluiting de toonzetting in openbare websites zoals <I>Lage mIerde veilig<I> waar veel mensen hun gevoel over de kwestie kwijt konden.

In de besluitvorming over de brandweer Lage Mierde heeft ze steeds nauw contact gehouden met Harrie Tuerlings die zij verving, zo heeft ze te kennen gegeven.