Ria Wissink en Kees van Loon duiken weer de diepte in.

 ED januari 2014 

Hooge Mierde/Lage Mierde. Ruim een jaar na het indringende toneelspel ‘Smoeder’ zoeken Kees van Loon (48) en Ria Wissink opnieuw de emotie op. Ditmaal spelen ze getweeën het stuk ‘Gif’  waarbij ze als man en een vrouw terug keren naar het overlijden van hun enig kind.

Zowel Van Loon als Wissink verdienden hun sporen al op diverse podia. Ria heeft haar roots bij toneelvereniging Hooge Mierde, Kees bij de buren van Lage Mierde. Samen speelden ze in de Kruisweg, steeds onder regie van Jan Berger.

Beide toneeltijgers hadden in 2012 de drang om verder te kijken dan de kluchten en blijspelen waarin ze vaak te zien zijn. Met Smoeder werd er op indringende wijze terug gekeken naar het leven van beide moeders. Nu wordt er een vervolg gegeven aan de creatieve samenwerking, opnieuw onder regie van Lage Mierdenaar Jan Berger.

In Gif ontmoeten twee ouders elkaar tien jaar na hun scheiding,  op de plaats waar hun enige kind begraven ligt. Hij heeft een nieuw leven opgebouwd, zij is blijven wonen in hun huis en kan de gedachte aan een nieuw leven niet verdragen. Tijdens de paar uren die ze samen hebben, tasten ze elkaar af en proberen hun geschiedenis weer op elkaar te leggen. Maar terwijl zij op zoek is naar iemand om samen op te gaan in het verleden, zoekt hij naar iemand die hem zegt dat het goed is om een punt te zetten achter het verleden. Steeds meer blijkt hoe het gestorven kind hun beider levens vergiftigd heeft, allebei zijn ze verscheurd door verdriet. Elkaar vasthouden en zingen, maar is het genoeg om alsnog te worden gered?

De voorstellingen vinden plaats op  zaterdag 22 februari in De Ster te Lage Mierde, zndag 23 februari in ’t Drieske in Hulsel, Vrijdag 14 maart in De Schakel te Hooge Mierde en zondag 16 maart in De Kei  te Reusel. Alle voorstelling beginnen om 20.00 uur.

 

foto: Kees v Loon (rechts)  speelde al diverse rollen in het Mierds Stertheater