Maandag 11-3 Hue

De treinreis naar Hué duurde maar liefst 14 uur. Op een hard matrasje in een schommelende trein met nog 2 duitsers in een coupeetje: het was een beetje afzien.

Onderweg hebben we onze Spaans-Nederlandse reisgenoot al gespot die inderdaad ook Hué als bestemming heeft. We checken in en zien elkaar later in de stad weer. We bezoeken daar de oude Keizerlijke stad dat door de Amerikanen nog stevig gebombardeert is geweest. De dynastie van de keizers die vanaf 1800 aan de macht waren: de Ngyuen dynastie. Nu was dat ook de naam van onze pastoor in Hulsel: Ngyuen Duc Minh. Nooit geweten dat hij van Keizerlijke komaf was.

Het eten is er werkelijk voortreffelijk en Wil bezwijkt voor een straatverkopertje. Het blijft een vreemd gevoel, al die mensen die met hun waren leuren of je alsjeblieft iets van hen wil kopen. Stoicijns doorlopen werkt het beste maar goed, soms....

We bezoeken een enorme markt waar enorm veel groenten en vlees door elkaar op straat liggen.

Al voordat we de stad ingingen hebben we overlegd hoe de reis te vervolgen. We zijn het eens over morgen, maandag 12 mrt.: we gaan dan per bus (dagtrip) naar de gedemilitariseerde zone (DMZ) tussen noord-zuid Vietnam. Hier is enorm gevochten in de laatste oorlog, er zijn nog veel vlucht tunnels te bekijken. We worden om 6 u al opgehaald dus het wordt een lange dag. Dinsdag vertrekken we naar Hoi Ann, over de dagen daarna zijn we nog in beraad.

Wil skyped vanavond even met het thuisfront en we zoeken onze bedden in het mooie hotel weer op. 

Maar voor het slapen nog even de maaltijd die we nog nuttigden: om je vingers bij af te likken. Het eettentje zelf is dat niet. Misschien een plek om die Rob Geus een keer op vakantie te sturen?

 

tot de vlgd keer

 

H+W