VV Netersel periodekampioen in het hol van de leeuw

Weekbladen oktober 2012

Met een zuinige 0-1 overwinning heeft VV Netersel de eerste periode van dit seizoen binnengehaald. De blauw-witten kregen het bij de buren van Casteren bepaald niet cadeau. In de beladen derby was een gerichte vrije trap van aanvoerder Koen Wenting voldoende om  het feestje veilig te stellen.

Koen kijkt de bal na tot hij in de goal beland

De aanloop naar de wedstrijd Casteren-Netersel had veel stof doen opwaaien. Een eerdere afgelasting om het niemendalletje van te lange grassprieten en het nieuws over het afketsen van een fusie tussen de clubs. Het was allemaal olie op het vuur voor de spelers die van beide zijden deze derby tot het hoogtepunt van het seizoen rekenen. Dat net hier een eerste periodetitel veroverd kon worden maakte het voor de supporters van Netersel nog spannender.

Casteren stoomde vanaf de aftrap fel op naar het Neterselse doel. De rol van underdog die van het laag geplaatste Casteren verwacht kon worden, was er nooit. Aanvoerder Kees Teurlings bleef zijn manschappen geconcentreerd aansturen, maar het leverde weinig concrete kansen op.

Ook Netersel wist in de eerste helft weinig gevaar te stichten en als de aanvallers er al een keer door kwamen, stond doelman Willem van de Ven  op de juiste plek.

De tweede helft was nog maar net begonnen of Netersels gevaarlijkste aanvaller Annel Selimovich knalde op de paal. Casteren was gewaarschuwd. Netersels Luc van de Sande claimde een strafschop maar het werd geen wedstrijd van cadeautjes.

Gaandeweg de tweede helft werd duidelijk dat als er een verschil gemaakt kon worden het van een korte opleving moest komen. De beweeglijke middenvelders van Netersel, onder aanvoering van Martijn Michiels, liepen keer op keer vast op de verdediging van Casteren waar Roel Jansen niets weg gaf.

Nierls Daniels tussen de Casterenspelers

Toen tien minuten voor het verstrijken van de tijd Netersel op 20 meter afstand vanaf rechts een vrije trap mocht nemen, lag daar zo’n kansje. Laatste man Koen Wenting kwam er speciaal voor naar voren. Hij omzeilde met zijn schot de Casterense muur en liet ook de doelman kansloos: 0-1.

In het restant van de wedstrijd drong Casteren nog wel aan, maar grote kansen werden niet meer gecreëerd.

Casteren aanvoerder Kees Teurlings was teleurgesteld over de afloop maar moest sportief erkennen dat Netersel het merendeel van het spel in handen had.

De Neterselse voetballers  deerde de geringe marge niet. Met de overwinning, de zevende op een  rij, heeft de ploeg een straatlengte voorsprong.