Koningsboom al gesneuveld

 

Hulsel De Koningsboom van Reusel-De Mierden die bij de troonswisseling in Hulsel gepland werd, is afgelopen weken slachtoffer geworden van vernieling en vandalisme. De lindeboom die dit voorjaar in Hulsel zijn plaatsje kreeg, is diverse malen omgetrokken, waardoor hij in de top aan het afsterven is.  De boom is niet meer te redden en zal binnenkort vervangen moeten worden. Vanuit de gemeente Reusel-De Mierden is er aangifte gedaan bij de politie. Vanuit de gemeente wordt gesproken over ‘respectloos omgaan met groen’.

Op vrijdag 26 april 2013 plantte burgemeester Harrie Tuerlings samen met leden van de Dorpsraad en schoolkinderen de boom. Om de Koningsboom een mooie, markante plaats in onze gemeente te geven, werd in het kader van iDOP Hulsel het pleintje op de hoek van de Kerkweg en de Willibrordlaan hiervoor speciaal opgeknapt.

De gemeente is nu op zoek naar getuigen om de kosten voor de vervanging van de Koningsboom op de veroorzaker(s) te kunnen verhalen. De vervangingskosten bedragen circa € 1.250,-.

Getuigen wordt opgeroepen zich te melden bij de gemeente die hiervoor telefonisch bereikbaar is onder nummer 0497-650650 of met de plaatselijke politie bereikbaar onder nummer 0900-8844. Binnen gekomen informatie kan vertrouwelijk behandeld worden.

Burgemeester Tuerlings was nog niet voor nader commentaar bereikbaar. Vic Boemaars van de Hulselse dorpsraad vind het schandalig dat dit gebeurd is en hoopt dat de daders achterhaald worden. “Mogelijk hangt herplant af of de kosten verhaald worden. Of vernielingen bij een eventueel nieuwe boom uitblijven, is ook niet te voorzien. Helaas is dat de realiteit.”