Fietsen, spellen en kruiwagens

 

Hooge Mierde – De moeder van Jules Bartels (6) hielp met het versieren van zijn fiets en Bram Wouters (6) maakt met een foto overzicht reclame voor het Koninklijk huis.

foto: Jules Bartels

foto: Bram Wouters

De koningsspelen in Hooge Mierde werden vooraf gegaan door een fietstocht waar zo’n 100 kinderen hun fietsen voor versierden.

Na een rondgang door het dorp zingt een deel van de kinderen het koningslied. Ondersteund door de muzikanten van Sirena klinken de kinderstemmen over het Myrthaplein. Thijs Bruininx (9) kent het lied nog niet van buiten, maar met de tekst voor zijn neus komt hij er wel uit.

Als even later in tien groepen verdeeld de koningsspelen op stoom komen, is vooral het kruiwagen rijden populair. Jannes van Raak probeert met Neel Rens in de kruiwagenbak het record te verbreken als hij om de pilonnen slalomt, maar het gaat te snel en de kruiwagen gaat om (foto).

De koningsspelen van Hooge Mierde worden georganiseerd door Dorpsbelangen. “Je mag het de feestvereniging van Hooge Mierde noemen,” zegt waarnemend voorzitter Fred Meulenbroeks. “We brengen het dorpsblad De klepper uit en zorgen voor feestactiviteiten met sint en kerst. En nu dus de Koningsdag.

De kinderen en hun begeleiders profiteren van het mooie weer. Met spellen als blikgooien, tekenwedstrijd en kruiwagenrace zit de sfeer er goed in. De moeders genieten vanaf het terras van de koffie, af en toe is er een aai over de bol nodig. Niet voor Neel Rens want na het kruiwagenincident gaat hij gewoon verder. Met een beetje competitie erin blijven de kinderen top gemotiveerd,” lacht begeleidster Jolanda Jongen.