Bakker Koos Adams neemt afscheid.
ED 2000
"Heb je misschien ook nog een krentenmik bij?" vraagt Mevrouw Catho Roymans De 85-jarige Hulselse nam het laatste brood in ontvangst dat bij haar aan huis bezorgd werd. Meer dan 60 jaar was ze klant bij bakker Adams en toen ze hiervoor een taart kreeg kon ze niet vermoeden dat kort daarna de bakker zijn afscheid aan zou kondigen. De Bladelse warme bakker Koos Adams die de wortels van zijn bedrijf in Lage Mierde heeft, zag de omzet niet meer in verhouding staan met de kosten en stopt daarom de bezorging aan huis.
"Als nu de SRV man er ook maar niet mee op houdt want dan hebben we helemaal niets meer," zegt mevrouw Roymans. Alles stopt hier in Hulsel, we houden niets over. Afgelopen week hoorde ik dat de bank gaat sluiten en vandaag houdt de bakker op, nee niets blijft er over." Het afscheid van de broodbezorger kwam voor haar onverwacht en het valt mevrouw Roymans zwaar. "Tja, ik kan zelf ook niet meer naar de winkel fietsen en ben daarom afhankelijk van anderen". Ze hoopt nu dat haar kinderen af en toe een brood mee kunnen brengen want het brood van deze bakker vindt ze het aller lekkerste.
"Ja ik ben deze mik ook zo gewend hè, ook al heb ik er zelf niet veel meer van nodig. Vroeger zaten we met 14 man aan tafel en toen was dat wel anders."
In de boerderij aan de Bladelsedijk meldde zich in 1940 vlak voor de oorlog uitbrak bakker Piet Adams. Met paard en kar kwam deze vanuit Lage Mierde langs bij zijn klanten. "In de oorlog moesten we iets bedenken om het bonnensysteem te ontduiken. De rogge die we op de boerderij verbouwden lieten we in Bladel malen wat we vervolgens aan Adams meegaven die er brood van bakte". Vele magen moesten er gevuld worden aan de Bladelsedijk en Koos, de zoon en opvolger van Piet Adams was jarenlang kind aan huis bij de familie Roymans. "Dan vroeg ik mij af waar blijft de bakker nou, en dan stond hij weer bakken te vertellen aan onze pa,". Het is wel duidelijk dat de bakker altijd meer bezorgde dan brood alleen.
 
Korte tijd nadat hij stopte als bakker werd KoosAdams ernstig ziek en overleed hij.
De bakkerszaak ging verder als bakkerij Adams, de herinneringen blijven.
HW 2000