Korfballende zussen: één grote Rosolo familie

 ED februari 2014
 

Reusel – “Zelfs als we in bed liggen gaat het nog over korfbal,” giechelt Kim Vosters .

Als meisje in Reusel is korfbal sport nummer één, hierdoor spelen er diverse korfballende zussen bij Rosolo. Zaterdag 8 maart staan ze naast elkaar in het veld bij de NK-finales. De Reuselse club organiseerde al vijf maal eerder het NK voor de jeugd en werd dit keer speciaal benaderd door de Nederlandse bond KNKV om de organisatie op zich te nemen.

“Ik speel al vanaf mijn zesde samen met mijn tweelingzus Steffie in hetzelfde team,” zegt Kim vosters die in de B-1 uitkomt. “Van jongsaf was er voor ons maar één sport: korfbal. Daar doen we echt alles voor.”

“Ik hoop dit jaar op de finale in Eindhoven,” zegt Marli van Dingenen. Zij speelt in de A-1, die op 8 maart de kruisfinale speelt tegen DDW. Bij winst mag ze de NK-finale in het indoorcentrum in Eindhoven spelen. “Tot en met de B-jeugd worden de finales in Reusel afgewerkt,” legt ze uit. “Daarboven is Eindhoven het ultieme doel.”

Haar zus Mara speelt nog bij de B-jeugd en kijkt nog  op tegen haar grotere zus. Dat doet ook Janne Vosters die in het B-team speelt, terwijl haar grote zus Geertje ook in het A-team uitkomt.

“Rosolo zit goed in de jeugdleden,” legt bestuurslid jeugdzaken Yvonne Panjoel uit. “We hebben zo’n 350 leden en we doen er alles aan om het spel op een hoger niveau te krijgen. Dit jaar hebben we zelfs een speciale jeugd coördinator aangesteld die de coaches coacht.”

Bij de wedstrijden op 8 maart komt het C-team het eerst in actie: om 9.45 uur speelt Rosolo de eerste kruisfinale tegen Korfrakkers. De kruisfinales worden gevolgd door een finale om 12.00 uur.

De B-jeugd speelt om 10.45 uur de kruisfinales, met later op de dag ook de grote finale. Om 15.30 uur en 17.15 uur zijn de twee kruisfinales voor de A-jeugd. Naast Rosolo en DDW komen hier Korfrakkers en Swift tegen elkaar uit. De winnaars staan op 22 maart in het Indoor sportcentrum in Eindhoven tegenover elkaar.

“Rosolo heeft een rijke traditie met diverse Nederlands kampioenen,” zegt Yvonne Panjoel. “Het vaandelteam werd afgelopen jaar op het veld nog de beste van Nederland. Met onze sterke jeugdteams hopen we de aanwas naar boven op gang te houden. Zo blijven we meedoen op het hoogste niveau, met al die zussen komt dat wel goed.”

 

Foto:

vlnr: Kim en Steffi Vosters, Mara en Marlie van Dingenen, Janne en Geertje Vosters. Demi Goossens is alleen omdat haar zus Romee geblesseerd is.