Lenne van Gorp heeft mooie dromen
 
September 2019
 
 
 
Reusel – Je bent zestien jaar, droomt van Europese en Wereldkampioenschappen kunstrijden en hebt zelfs de Olympische Spelen van 2022 al in je agenda omcirkeld. Voor Reuselse Lenne van Gorp liggen dit jaar een aantal doelen dichtbij, zoals haar Havo- examen. Maar ze kijkt ook verder en wil dit seizoen voor het eerst presteren tussen de senioren.
,,Ik was zeven jaar oud toen ik met mijn ouders in Tilburg naar het kunstrijden ging kijken,” blikt ze terug. Ze heeft net haar nieuwe Oranje NL jasje aan en heeft nog een blos op haar wangen van de training op de Eindhovense ijsbaan.
,,Ik zag die mooie pakjes en al die mooie figuren op het ijs, ik was meteen verkocht.”
Lenne oogt frêle en ze hoort nog bij de jongsten die dit jaar al mee willen doen om de grote prijzen.
,,Ik ging al snel twee, daarna drie maal per week naar de training, nu vijf keer. Aanvankelijk bij de TKV Tilburg, waar ik nu nog steeds een licentie heb. Daarna naar Turnhout, waar ik mijn huidige trainer  Carine Herrygers kwam. Turnhout is in principe nog steeds mijn thuisbasis, ook al is het nog niet duidelijk of die baan dit jaar nog open gaat. Nu maak ik mijn uren in Eindhoven op het ijs.”
In Reusel was ze nog maar  weinig in beeld, tot er drie jaar terug De Reuselse winterfeesten kwamen die ze telkens opende en afsloot met een kür.
Maar afgelopen jaar ging het snel met haar ontwikkeling.
,,Ik werd gescout door Sjoukje Dijkstra en Joan Haanappel,” legt ze uit. ,,Zij brengen met de Stichting Kunstrijden Nederland talenten bij elkaar en in aparte trainingsweken worden er de puntjes op de i gezet. Mede hierdoor heb ik nu een eigen begeleidingsteam om me heen, van een sportarts tot een mental-coach. Hierdoor zie ik mogelijkheden om dit jaar deelname aan het EK of zelfs WK te halen.”
Maar als Lenne deze doelen uitspreekt, weet ze dat ze die deelname niet cadeau zal krijgen want Nederland mag slechts één deelnemer afvaardigen. In voorwedstrijden zal ze moeten laten zien dat ze de beste is van vijf talenten die Nederland rijk is. Volgende week, 5 en 6 september staat ze al in Riga op het ijs en kort daarna in Budapest. Bij een aantal Europese wedstrijden zijn punten te behalen, die bepalend zullen zijn voor de ranking. ,,Maar in 2022 zijn en blijven de OS van Beijing het hoofddoel,” zegt ze.