Lambert van Nistelrooij Kanjer van de week

 

Het podium van Europa is doorgaans groter dan het podium van deze kanjer rubriek. Toch is de titel kanjer van de week zonder meer terecht voor Diessenaar Lambert van Nistelrooij. Hij werd afgelopen week met voorkeurstemmen gekozen voor het Europees parlement waardoor hij aan zijn derde termijn in Brussel kan beginnen.

Aan de Europese verkiezingen ging – zoals gewoonlijk – een groot politiek spel vooraf. Euro promoters en sceptici buitelden over elkaar heen en ook binnen een partij als het CDA werd er flink geknokt om de posities op de ranglijst. Dat van Nistelrooij met zijn staat van dienst slechts op plaats 7 te zien was, mag opmerkelijk heten. Hierdoor zou hij nooit in de reguliere volgorde gekozen gaan worden. Er restte hem slechts één ding: met de billen bloot en met volle energie campagne voeren.

Het kan niemand in de hele gemeente Hilvarenbeek ontgaan zijn wat zijn ambities waren: terug Europa in.

Met maar liefst 33000 voorkeurstemmen lukte het hem! Hij kan hierdoor een mooi vervolg geven van alles wat hij al in de steigers heeft gezet.

De komende week is hij nog druk met het opruimen van zijn eigen foto die nu lijkt te zeggen kiezer bedankt.

De komende vijf jaar is er hierdoor weer een inwoner uit de gemeente Hilvarenbeek present bij de besluitvorming in Europees verband. Lambert heeft al ruim aangetoond deze rol met verve te vervullen.

Hij mag zich daarom nu kronen tot kanjer van de week