Agge mar van huis af bent

 ED september 2014

foto: de Aggemarvanhuisaf Band met Links gitarist Joep van den Nieuwenhuizen

Hoogeloon – De Boxtelse muziekgroep AggemarvanhuisafBand heeft opnieuw in de hoogste categorie de Hoogeloonse dweildag gewonnen. De 21-koppige groep won het evenement al voor de zesde maal en bevestigde ook dit keer haar klasse.

“Heel het jaar door twee avonden per week repeteren,” zegt Leander de Vries (32) de baritonman in de groep. “Als de dweildag nadert doen we er nog een schepje bovenop. Zo besteden we veel aandacht aan de keuze van de nummers. Onze dirigent Sjef van Weert heeft een goed gevoel om bekende nummers te coveren.”

De bandleden, met in hun midden twee gitaristen en zes trompettisten, weten op elk van de vier podia waar ze optreden, het publiek prima te vermaken. Naast de goede muziek is het ook de show die goed in elkaar steekt. “We oefenen veel met de video erbij,” let De Vries uit. “Zo zien we waar het nog beter kan.”

In de leutklasse viel opnieuw de High Mierd Band op. De muziekgroep die voortkomt uit harmonie Sirena in Hooge Mierde, won al zeven keer eerder en ook in deze achttiende editie scoorden ze de hoogste punten bij de jury.

foto: de Highmierd Band

“Wij oefenen helemaal niet veel,” zegt trompettist Toos van Gisbergen. “Muzikaal zit het wel goed omdat we allen ook bij de harmonie spelen. Een week vooraf aan de dweildag sluiten we onszelf op een Hoogeloonse camping op. We brainstormen dan over het thema en de nummers die daarbij kunnen. We zijn dan een weekend lang nergens anders mee bezig.”

De Hooge Mierdse muzikanten lieten zien dat het weer zijn vruchten afwierp. Onder het toeziend oog van mascotte Mark van der Heijden namen ze een duik in het leger. Met nummers al ‘In the navy’ en ‘bij de marine’ was er veel sfeer op het podium en in de straten rond de podia. Het publiek werd ook op een leuke manier bij hun optreden betrokken.

Margo Seuntjens van het organiserende Wilhelmina zag tevreden het publiek maximaal genieten. Van de sambabands met de kleurig uitgedoste anseressen, tot de leden van De Trom van Severinus Veldhoven.

Uitslagen:

Wedstrijdklasse

1. De Aggemarvanhuisaf Band uit Boxtel            821 pnt.

2. De Uitslaopers uit Dongen                            820 pnt.

3. Play It Again Sam uit Eindhoven                    777 pnt.

Sambaklasse

1. Las Regaderas uit Valkenswaard                   838 pnt.

2. Dale Caña uit Oss                                       762 pnt.

3. Voorheen Slagerij Sengers uit Bergeijk           690 pnt.

Leutklasse

1. High Mierd Band uit Hooge Mierde                  846 pnt.

2. Bloaskapel De Hurkers uit Eindhoven              713 pnt.

3. Zurg dè ge dur bè band uit Wintelre               712 pnt.

Dagwinnaar van de 18e Dweildag Hoogeloon:

High Mierd Band uit Hooge Mierde

foto: de winaars in de sambabandklasse, La Regarderas