Nieuwe uitbaters De Koster
Lenne Jansen en Stef Wouters jonge ondernemers in Reuselse horeca
 
Juli 2019
 
 
Reusel – De lampjes boven de bar zijn nog van Brabants roodbont en de hoofdkleur in de inrichting is oudbruin. Toch straalt zaal De Koster aan de Wilhelminalaan in Reusel veel jeugdig elan uit en vanaf  1 juli nog een beetje meer. Nu Reuselse Lenne Jansen en Stef Wouters uit Riethoven (beiden 23) de nieuwe uitbaters van het oer-Reuselse café-feestzaal zijn, mag het nog meer gaan bruisen dan het al deed. Naast alle leuke dingen die er al te doen waren, hebben ze al meteen veel nieuwe ideeën. Zo denken ze al aan een silent disco in de strandbak aan de achterzijde van de zaal of een megapark in de grote zaal zoals je nu alleen op Mallorca tegen komt.
,,Ik werk al vanaf mijn veertiende in de horeca,” zegt Lenne. ,,We werkten in dezelfde kroeg, waar we elkaar leerden kennen. Toen ik twee jaar terug van bijbaantje veranderde en in De Koster kwam, hoefde ik dan ook niet lang na te denken toen de beheerder er nog iemand bij zocht.”
,,Vanaf het moment dat we samen hier achter de bar stonden ging het snel,” blikt Sterf terug. ,,Dat is nu zo ’n anderhalf jaar terug. Ik kreeg al snel het beheer in handen als de uitbater zelf op vakantie was en zo groeide het gevoel met deze zaal. Bij het zoeken naar een nieuwe uitbater hoefde er dan ook niet lang gezocht te worden, wij stonden vooraan in de rij.”
Het enige punt voor het nieuwe horecakoppel was dat ze beiden nog studeerden: Lenne journalistiek en Stef aan de Pabo. ,,Maar dat gaan we zeker nog afmaken,” kijkt Lenne vooruit. ,,Je weet nooit wat er in de toekomst gebeurd, daarom is het goed iets achter de hand te hebben.”
Het jonge stel wil alle lopende activiteiten gewoon voortzetten. Van het spelletje bierpongen op de biljartplaat, het darten en biljarten tot de grote en kleine feestjes. Het jaar rond zijn er ook diverse grote evenementen, waarbij de Reuselse kermis er wel uit springt. ,,Het gaat hier om zo’n duizend vierkante meter,” laat Stef zien. ,,Aan de voorzijde is er nog het Vrachtje dat op vrijdag en zaterdag open is, daarnaast het bruine café met de biljarts en darts. De grote zaal is erg geschikt voor muziekevenementen, er staan dan ook vaak livebands. Vanuit de grote keuken kan een goede catering plaats vinden en omdat ik ook nog een eigen cateringbedrijf heb komt dat goed uit.”
,,We hebben er gewoon heel veel zin in,” zegt Stef. ,,we zien er ook naar uit om heel Reusel hier te ontmoeten.”