Lenne van Gorp opnieuw top op Reusels ijs
 
December 2019
 

 
Met een kür op muziek van Lenne van Gorp (17) werden de Reuselse winterfeesten geopend. Kinderen en volwassenen kunnen zich ruim vier weken lang uitleven op de ijsvloer, maar in de tijdelijke accommodatie aan de Wilhelminalaan zijn er ook diverse evenementen.
,,Ik heb vandaag ook al geschaatst en later wil ik net zo goed worden als Lenne van Gorp”,  zegt Fenne van Beers (6). Ze kijkt met grote ogen naar haar dorpsgenoot, het talent Lenne van Gorp die de kür op muziek rijdt waar ze het hele jaar al op oefent. ,,Ik kies hier vandaag wel voor de veilige modus”,  zegt Lenne, kort voordat ze het ijs op gaat. ,,Als ik in een Europese hoofdstad aan een wedstrijd deelneem wordt je beoordeeld op de moeilijkste sprongen. Hier zijn alle ogen op mij gericht en wil ik vooral niets verkeerds doen.”
Het publiek, rijen dik langs de Reuselse schaatsbaan, kon het schaatsen van de frêle Reuselse, die voor de vierde keer op rij de Winterfeesten opende, wel waarderen. ,,Even was het nog kantje boord of ik het dit jaar wel kon doen”, zegt Lenne. ,,Ik was 2,5 maand geblesseerd maar nu gaat het weer prima.”
Naast de schaatsen van Lenne van Gorp, kwamen er ook de zwarte schoenen van zo’n honderd gildebroeders- en zusters op het ijs. De leden van vier gilden gaven een kleurrijke presentatie, vooraf gegaan door een kort optreden van harmonie Concordia.  
Bij de opening van de winterfeesten werd ook het startsein gegeven voor een bijzondere wensactie. ,,Wij willen graag iets terug doen voor de mensen die al vijf jaar de winterfeesten een warm hart toedragen”, zegt Petra Lauwers die de actie bedacht. ,,Alle bezoekers mogen een wens op een kerstkaart schrijven en in de grote kerstboom hangen. Wij gaan aan het einde van de winterfeesten één van die wensen uit laten komen.”
Reg Heester die vanuit de organisatie de inzet van de vrijwilligers regelt, heeft slechts één wens: dat alle vrijwilligerstaken vervuld worden. Hij kan dit jaar gebruik maken van een vrijwilligerscrew van zo’n 450 vrijwilligers, een groot deel daarvan komt voort uit Reuselse verenigingen.
Op de ijsbaan kan er tot 5 januari dagelijks geschaatst worden (met uitzondering van 1 januari).