Reuselse lopers volbrengen estafette naar Lourdes

 Trompetter Kempenland 2006
 
Leo van Avendonk nam een groep estafette lopers op sleeptouw naar Lourdes.
Als trainer van atletiekvereniging AVR’69 nam hij zijn clubgenoten eerder al mee voor een ronde door Nederland en door de Benelux en ook werd Nederland van Noord naar Zuid doorkruist. Dit keer wist hij zijn metgezellen zover te krijgen om samen met hem van start te gaan voor een estafette van 1400 kilometer met als eindpunt de grot van Bernadette Soubiroux in Lourdes.
Nadat ze op 5 mei in Reusel van start gingen volgde er één groot avontuur. Van opgebroken wegen in België waardoor de volgwagens het spoor bijster raakten, tot een dwaaltocht door het Franse Chartres waar Leo de rest van de groep uit het oog verloor. Maar ondanks alle tegenslagen lonkte in de verte de heilige stad als het ultieme einddoel.
Onderweg stond er regelmatig een ontvangstcomité klaar om de groep lopers te verwelkomen. Door de lange dagen en de grote inspanningen moest het feesten onderweg beperkt worden. Na kilometers en kilometers graanvelden en wijnstokken, doemde na acht lange dagen het eindpunt op; de laatste kilometers werden door de alle lopers afgelegd.
Leo: “Ik heb op het eindpunt een kaarsje opgestoken en daarbij een speciale wens gedaan,” lacht hij geheimzinnig.
Terug in Reusel kwam de emotie bij de lopers. Emotie over het avontuur en over de prestatie die geleverd was. Maar ook de trots over de uitdaging die volbracht was. Onder het ontvangstcomité waren deelnemers van het ‘kempenkamp’, een organisatie die vakanties organiseert voor jongeren met een handicap. De estafettelopers liepen ook een sponsorbedrag bij elkaar waarmee ze het Kempenkamp ondersteunen.
 
In september 2009 liep Leo zijn laatste marathon. (Hilvarenbeek). Hij wil het wat rustiger aan gaan doen en zich concentreren op zijn kleinkinderen
HW