Levi krijgt zijn rolstoelbus

Unieke veiling met onverwacht resultaat

 

November 2017

 

Tijdens de veiling volgde Levi hoopvol alle biedingen

Bij Rustoord in Esbeek vond 19 november een opmerkelijke veiling plaats: een benefietveiling om de 10 jarige Levi aan een rolstoelbus te helpen. Door zijn spierziekte heeft hij met zijn rolstoel speciaal vervoer nodig, maar dat is niet altijd mogelijk.

Tussen de bijzondere kunstwerken die er al te vinden zijn in Rustoord, lagen zaterdag enkele opmerkelijke werken. Een groot schilderij van Nico Vrielink (een Reuselanar die in Bali woont) en een van de Eindhovense schilder Corneille (Cornelis Lemaire). Met een heuse veilingmeester en publiek dat mooi tegen elkaar opbood, werd de veiling een doorslaand succes.

De acties en de veiling brachten uiteindelijk ruim veertig duizend euro op. Hiermee kan de beoogde rolstoelbus ruimschoots aangeschaft worden. Het resterende bedrag wordt gedoneerd aan de stichting Spieren voor spieren, waar Levi zelf ambassadeur van is.

Levi heeft al van jongsaf te maken met beperkingen aan zijn gestel. Verstandelijk volgt hij alles om zich heen en heeft hij dromen als ieder ander kind. Maar zijn lichaam ontwikkelt zich anders door de spierziekte waar hij mee te maken heeft. Omdat hij gewoon naar het regulier onderwijs gaat en vaak naar het ziekenhuis en de therapie moet, levert het vervoer hem veel problemen op.

Zijn oma Hanneke Vrielink was de initiatiefnemer om de actie ‘een bus voor Levi’ op touw te zetten. Ad de Bruijn uit Lage Mierde bood spontaan zijn gerenommeerde hotel/galerie Rustoord aan als ruimte voor een benefietveiling. Diverse kunstenaars, waaronder Nico Vrielink, de broer van Hanneke, boden hun werk gratis aan. Samen met een aantal andere stukken werd er onder toezicht van een veilingmeester geveild. Nadat al meteen de twee topstukken van Vrielink en Lemaire, voor ruim zesduizend euro elk van de hand gingen, wist oma Hanneke dat het goed zat. Ze lag tot enkele dagen voor de veiling nog met een bloedvergiftiging in het ziekenhuis, maar met dit resultaat durft ze weer verder het leven in te kijken. Levi werd het meest verrast toen een gesigneerd PSV-shirt voor 250 euro onder de hamer ging, waarna de koper het aan hem terug schonk. Een groter cadeau kon Levi als grote PSV-fan niet gedaan worden.

Na afloop van de veiling vielen moeder Kim en oma Hanneke elkaar in de armen. Levi zat er in zijn rolstoel wat bedremmeld bij. Hij wil het liefst geen poespas om zich heen., Samen met zijn vriendjes speelt hij in een band, de naam Blue Band werd zelfs door hem bedacht. Hij is een jongen als ieder ander, maar met één kleine beperking, zijn spierziekte. Die beperking hoeft hem vanaf nu niet meer in een isolement te laten, dankzij de bus die er binnenkort voor hem komt.

Na afloop een gelukkige Levi met zijn moeder Kim en oma Hanneke