Lieke en Marion van Loon zien ‘Werk(en) in de Kempen’

 ED juni 2014

Reusel – Bedrijven die Kempische werknemers zoeken en Kempenaren die niet weten wat er om de hoek aan vacatures liggen. Voor de zussen Lieke (29) en Marion (35) van Loon is het samenbrengen van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt het ultieme doel. “We zien het zelfs nog breder door jongeren vanuit de schoolbanken te laten zien wat er aan bedrijvigheid klaar ligt zodat ze er hun keuze nog op kunnen baseren,” zegt Lieke. 

De twee in Reusel geboren zussen, hebben beiden hun interesse liggen bij het invullen van werk, op plaatsen waar dit beschikbaar is. Lieke werkte bij een uitzendbureau en startte zelfs een eigen onderneming op in deze branche, Marion specialiseerde zich op communicatie. Met het opzetten van  werkenindekempen.nl als nieuwe initiatief voegen ze alle kwaliteiten samen. 

“Ik kwam binnen mijn werkgebied vaak bedrijven tegen die er niet in slagen om hun vacatures in hun eigen regio onder de aandacht te brengen. Voor ons is De Kempen niet zo maar een regio, maar toevallig wel een regio die bekend staat om de goede arbeidsmentaliteit. Als je vervolgens ook nog merkt dat werkzoekenden nauwelijks weet hebben wat voor bedrijven er in de Kempen zijn, dan is het duidelijk dat hier een terrein bloot ligt,” zegt Lieke.

“Contacten met ondernemers en lokale platforms, bevestigden dat er veel behoefte is aan een centrale plaats voor vacatures uit de regio” vult Marion aan. “Vroeger had je een arbeidsbureau dat de lokale en regionale vacatures onder de aandacht bracht. De overheid gaat dat nu allemaal anders aanpakken. Bovendien wil een bedrijf uit Hapert het liefst mensen uit Hapert of aangrenzende dorpen.  Het heeft veel voordelen om eerst dicht bij huis te gaan zoeken en pas daarna verder.”

De zussen zijn op dit moment bezig om een website op te zetten waar bedrijven zichzelf en hun vacatures kunnen promoten. Omdat de website nog niet in de lucht is kunnen belangstellenden zich al wel  linken aan ons (via www.werkenindekempen.nl). 

“We hopen in de toekomst ook een platform te kunnen bieden om stageplaatsen onder de aandacht te brengen,” zegt Lieke. “Er is op dit moment een tekort aan stageplaatsen maar van de andere kant weten bedrijven vaak niet eens wat voor mogelijkheden er zijn via stages. Soms uit een heel ander hoek dan je zou verwachten.”

Marion en Lieke verwachten begin september hun website online te hebben waarmee hun initiatief operationeel is. Ze hopen door hun initiatief de Kempische bedrijven beter op de kaart te zetten om werknemers te verleiden eens over de eigen grenzen te kijken. Hierdoor kan indirect ook de mobiliteit onder werknemers vergroot worden.