Onderscheidingen bij afscheid brandweer.
Peter Timmermans uitgeblust
 
December 2019

 
Achtendertig jaar lang stond er elke week een dag afgekruist in zijn agenda. De vaste oefenavond bij de brandweer was heilig en bij elke uitruk stond hij vooraan in de rij. Tientallen malen wist hij een belangrijke bijdrage te leveren aan de inzet van zijn team van de post Diessen.
Brandweerman Peter Timmermans is vanaf nu weer gewoon Peter Timmermans.
Samen met zijn maat en brandweer collega Theo van Spreeuwel (beiden zijn ze 60) neemt hij afscheid van het korps. Beiden kunnen ze vanaf nu de taken met een gerust hart in handen van de jongere collega s laten.
Maar Peter en Theo gingen niet met lege handen naar huis want er klonken nog de woorden ‘Het heeft de Koning behaagd.’
Oranje Nassau
Uit handen van burgemeester Harrie Nuijten ontvingen ze de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau. Beide brandweerlieden kunnen trots zijn op het werk dat ze al die jaren geleverd hebben, beiden deden dat naast hun reguliere baan.
Peter Timmermans meldde zich in 1981 aan bij de vrijwillig brandweer van team Diessen, waar hij al snel de functie van Hoofdbrandwacht vervulde. Hij presenteerde zich als een veelzijdig brandweerman, mede in situaties waar gevaar was voor eigen leven.
Ook Theo van Spreeuwel  is al vanaf 1985 lid van het Diessense team, waardoor hij ook de nodige jaren ervaring heeft. Ook hij volgde de opleiding tot Hoofdbrandwacht en nam regelmatig deel aan de intensieve trainingen.
Burgemeester Nuijten over de inzet van de beide brandweerlieden: “Door hun inzet en betrokkenheid leverden leverde ze een langdurige bijdrage aan de openbare veiligheid in de gemeente Hilvarenbeek en de regio.”