Marathon competitie weer van start

 

Eindhoven, 02-11-2013

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, daarom nog maar eens ingeschreven voor de marathon competitie voor recreanten. In wedstrijden in Eindhoven, Breda en Tlburg wordt een klassement opgemaakt, deelname staat open voor idereen zonder wedstrijd licentie.

Voorafgaand aan de wedstrijd de startlijst bestuderen. Ai, sjoof Willems uit Tilburg. Is dat de te kloppen man? die was me vorig jaar voor.

Of is Gerard Broers uit Budel de grote kanshebber die we in de gaten moeten houden. Uiteraard is er ook nog Marcel Dijkstra uit ons eigen marathongroep Eindhoven.

Marcel trekt direct na de start de gashandel open. Hij wil ruimte hebben en er ontstaat meteen een eerste schifting. In rondjes van rond 38 sec gaat het niet al te hard, als ik na enkele ronden de kop krijg versnel ik meteen.Het leidt er toe dat er een kopgroep van acht man ontstaat.

Als Gerard Broers van mij overneemt ga ik naar achter in de kopgrope maar Gerard trekt meteen door. Ik twijfel even, maar besluit dan toch om de rest vd groep te passeren en rijd het gat naar hem dicht. We hebben nog 30 ronden: te ver om met zijn tweeen te doen en we laten ons terug zakken.Zo gaat het verder, nog 15 ronden te gaan.

Ik rijd aan kop en maak een foutje: ik tik mijn eigen schaats aan en val bijna. Ik lig enkele meters achter de groep, waar versneld wordt. Voorin rijdt Broers opnieuw weg. Ik rijdt rustig naar de rest van de groep toe en kijk van achteruit wat er gebeurd. Marcel probeert het gat te dichten, maar verder neemt niemand het van hem over. Ik voel mijn krachten terug keren en ga in één versnelling de groep voorbij, op weg naar Broers die al een gat heeft van zo’n 30 meter. Het kost me vier ronden om het gat te dichten maar uiteindelijk heb ik hem te pakken. Hij kijkt om en stelt meteen voor om per ronde kop over kop te rijden. Het gat met de anderen is zo’n 40 meter.

Nog 7 ronden te rijden, kop over kop merk ik dat we langzaam verder uit lopen. Die anderen komen er niet meer bij. Ik verwacht niet het van Broers in de sprint te winnen en ga aan kop de laatste ronde in. Hij komt er niet overheen tot uit de laatste bocht. Ik versnel dan maximaal en voel hem langzaam langszij komen. Op de finish heb ik geen idee wie eerder over de meet is: dat scheelt niet veel. De finishfoto wijst later in zijn voordeel uit.

Goed gevoel

Mooie wedstrijd.

Het gaat nergens om

Maar toch.

Beetje competitie maakt het leuk.

Begin dec gaat het verder in Breda.

 

Seizoen

2013-2014

Categorie

Recreanten

Wedstrijd

Wedstrijd 1

Naam

Regiocompetitie Recreanten 1

Datum

2-11-2013

Plaats

Eindhoven

Info

40rnd 16km 0:25:58uur (gem. 39,0sec) 37,0km/h

 

Pl

Nr

Naam

Woonplaats

Sponsor

Rnd

Pnt

1

40

Gerard Broers

     

15,1

2

27

Harrie Wenting

Hulsel

   

14

3

31

Jerome Jansen

Haelen

   

13

4

30

Marcel Dijkstra

Eindhoven

   

12

5

43

Hans Bleker

     

11

6

42

Stoof Willems

     

10

7

29

Arjan Bosgra

Halsteren

   

9

8

34

Joris Ottschytsch

   

-1

8

9

26

Dennis van den Bosch

Vught

 

-1

7

10

44

Jos van de Wou

   

-1

6

11

41

Marcel Jacobs

   

-1

5

13

32

Simon Hofstra

   

-1

4