Muzikale zeereis met SPLASH
Margon Buijlinckx legt aan in Hooge Mierde

 
November 2019
 

 
Een muzikale show vanuit het perspectief van een zeereis. De zanggroep Myrtha Musica, die in Hooge Mierde haar thuisbasis heeft, brengt binnenkort maar liefst zes maal de muzikale show SPLASH op de planken. Het beloofd een muzikaal avontuur te worden, waarbij de begeidende muzikanten in het middenschip zitten. Een van de zangers die al jarenlang van de partij is, is de geboren Esbeekse Margon Buijlinckx
 “Als ik door de week thuis aan het aanrecht sta of als kapster aan het werk ben, zing ik altijd,” zegt Margon(53) die nu in Hooge Mierde woont. Als ze over haar grote liefde de muziek vertelt, stralen haar ogen. Als koorzangeres en dirigente, heeft ze haar sporen in de muziek al dubbel en dik verdiend, maar de reis die ze nu Myrtha Musica gaat maken vindt ze speciaal. “We gaan met SPLASH het publiek mee de zee op nemen,” blikt ze vooruit. “Vanaf het moment dat de trossen los gaan, gaan wij ook echt los.” 
Myrtha Musica werd ooit opgericht als jongerenkoor, maar de leden groeiden met het muzikale genre mee. Nu brengt het koor om de twee of drie jaar een muzikale productie uit, vanaf 15 november komt SPLASH drie maal op de planken in de Schakel in Hooge Mierde (15-16-17 november) en daarna nog drie maal in  Bladel (29 en 30 november en 1 december).
,,Muziek is echt de rode draad in mijn leven,” zegt Margon. “Mijn moeder en grootmoeder zongen ook altijd, en al op jonge leeftijd stond ik in een Esbeekse huiskamer te oefenen om later in de kerk op te treden. Later in Hooge Mierde richtte ik samen met enkele anderen het koor de Vroolycke Noot op en was er ook meerdere jaren de dirigente. Dat dirigeren deed ik ook jarenlang bij jongerenkoor De Janneliekes.  Nu zing ik behalve bij Myrtha ook nog bij een koor in Knegsel en bij de Vroolycke Noot, al staan die met deze uitvoering even op een laag pitje.”
Het verhaal van Splash begint al ruim een jaar terug als het koor een keuze maakt voor een muzikale zeereis. Met Bert Alessi als dirigent voor de groep en daarnaast een professionele choreografe in de persoon van Marlene Maas, ligt de ambitie hoog.
Margon, die behalve als sopraan in het gezelschap ook nog als soliste optreed: “In SPLASH heeft iedereen een rol die heel erg bij die persoon past, zowel tijdens het optreden als daarnaast. De een verzorgd de PR mee en de ander het decor. Het orkest van de ‘Holland-Amerikalijn’ dat voor deze gelegenheid nog met enkele blazers uitgebreid is, zit in het middenschip te spelen en tijdens de uitvoering zie je alles van een boot voorbij komen. Over de keuze van de liedjes doet ze nog geheimzinnig. “We willen graag iedereen verrassen,” zegt ze.
Myrtha Musica is een groep die bestaat uit zo’n  veertig zangers uit de hele Kempen, met Hooge Mierde als thuisbasis.
Kaartreservering op tel.nr. 06 – 51029836