Lopen tegen kanker
Auto’s wassen voor Samenloop voor Hoop
 
September 2019
 
 
 
Als op 31 augustus in het dorpje Esch de Samenloop voor Hoop voor hert KWF plaats vindt, is daar een team uit Hilvarenbeek bij. De familie van Abeelen wil er een punt maken, ter nagedachtenis aan Andrea van Abeelen die veel te vroeg afscheid moest nemen van haar gezin en van het leven. Ze willen met hun deelname kracht en geld bijeen brengen om alle mensen die nu nog strijden tegen kanker te ondersteunen. Op 23 augustus is hun aftrap met een auto-wasserij-marathon.
In Amerika woonde de Amerikaan Gordon Klatt, die in zijn eentje 24 uur liep om geld op te halen voor onderzoek tegen kanker. Hij plantte hiermee een zaadje dat daarna alleen maar verder uitgroeide. Zijn Samenloop voor hoop ging de wereld over en ook in Nederland wordt het omarmd. Mensen, vaak teams, lopen 24 uur om zo geld bijeen te brengen voor onderzoek tegen kanker. Als er een team deelneemt, wisselen ze elkaar de klok rond af .De 24 uur staan op deze manier symbool voor de voortdurende strijd die een kankerpatiënt ook moet leveren, vaak wordt een deel van het geld ook besteed om de huidige kankerpatiënten te ondersteunden. Naast de wandelende deelnemers zijn er in Esch ook indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten die het voor zowel de bezoekers als de deelnemers tot een onvergetelijk evenement maken. De Samenloop voor Hoop gaat door het centrum van Esch, over een parcours van 450 meter.
“Het is als zo vaak,” zegt Mark van Abelen die zijn vrouw aan kanker verloor. “Je wil graag wat doen maar je voelt je zo machteloos. Met zo’n 24-uurs estafette kunnen we wat doen, om anderen in de toekomst het leed te besparen.”
Voor de deelname van hun team Familie van Abeelen, met een behoorlijk aantal ooms, tantes, neven en nichtjes, willen ze bij de Sameloop een inleg meebrengen. Ze zijn met maar liefst 30 familieleden en eerder waren ze ook allen actief bij de KWF challenge Vrijthof-Vrijthof in Hilvarenbeek. Hun inleg voor Samenloop voor Hoop willen ze op vrijdag 23 augustus bijeen krijgen met een auto-wasserij-marathon. De wasserij gaat op vrijdag 23 augustus om 10.00 uur open. Ze zullen er hun uiterste best doen om iedere aangeboden auto zo glanzend mogelijk te krijgen. De wasserij is open tot 16.00 uur en een wasbeurt voor een personenauto kost slechts  7 euro.  De complete opbrengst gaat naar het KWF. De locatie is de parkeerplaats van Van Abeelen APK aan de Slibbroek in Hilvarenbeek en iedereen met een personenauto is er welkom.