Jonge ondernemer op eigen benen
Mark van Herk gaat voor het echte werk naar Kleine Hoeven
 
Februari 2019
 
 
Reusel – Met zijn krabbel onder een koopcontract is Mark van Herk (32) uit Reusel eigenaar geworden van een perceel van 1000 meter op industrieterrein Kleine Hoeven in Reusel. Hij hoeft dan niet meer gebukt door de lage deur naar het schuurtje, waar hij zijn eerste eigen garage begon. Als De Autospecialist Reusel heeft hij grote plannen.
Aan de achterzijde van tankstation den Hoek aan de Turnhoutseweg in Reusel, staan twee oldtimer trekkers, het verraad meteen de grote hobby van de jonge automonteur. Door een laag deurtje naar binnen (‘bukken aanbevolen’) wordt in de binnenruimte van zijn ruimte nog een keer veel plaats ingenomen door een nog op te knappen oldtimer, een Massey-Harris trekker uit 1959.
,,Toch is er nog genoeg plaats om goed aan auto’s te sleutelen,” zegt hij met een lach.
Nadat hij ooit de opleiding tot monteur en ondernemer Kleinbedrijf afrondde, deed hij ervaring op bij een andere garage in Reusel, twee jaar terug zag hij dat het tijd was om iets voor zichzelf te beginnen.
,,Ik knap ook al vanaf mijn zestiende samen met mijn broer oude tractoren en oldtimers op. Van daaruit heb ik een passie ontwikkeld  om alle denkbare problemen op te lossen. Het is die vindingrijkheid die ik goed kan gebruiken in mijn bedrijfje”
In de beperkte ruimte die hij nu heeft, kan hij al veel problemen oplossen voor zijn klanten, die ook voor een deel van over de grens komen. Op Kleine Hoeven komt zijn nieuwe garage mooi in het groen te liggen, precies ook zijn ideale plaatje. ,,Ik kreeg uitermate veel medewerking bij de gemeente in de keuze van het perceel en de situering van de nieuwe werkplaats,” zegt hij. “Ik ga de bouw wel rustig ter hand nemen, want als eenpitter moet ik ook vooral hier in de garage zijn.”
Mark komt op Kleine Hoeven tussen de grotere jongens, zoals mechanisatiebedrijf De Kok die onlangs een perceel kocht dat zeven maal zo groot is als het zijne.
,,Ik denk dat het kleine ook veel mensen aanspreekt,” zegt hij. ,,Ik maakte nog nooit reclame, mijn klanten kwamen bij mij door mond-op-mond reclame en ik kan alle service en ook de APK leveren. En zijn oldtimers? ,,Ik hoop daar ook een klein plekje voor te kunnen vinden op de nieuwe locatie.”