Alpe D’Huzes

Kempenaren bereiken de top
 
Tompetter Kempenland 2008
 
Een van de opmerkelijkte acties de laatstejaren is de Alpe D’Huzes waarbij sporters zo vaak mogelijk de Alpe D’Huez beklimmen om geld bijeen te brengen. In 2008 waren er een aantal Kempenaren die in teamverband de zes beklimmingen voltooiden. Martijn Wills, Jos Lemmens en Frank Wouters hadden zich ieder ten doel gesteld om zes maal de top te bereiken. Moergestelnaar Noud Persoons deed er nog een schepje bovenop en ging voor acht beklimmingen. Ieder van de deelnemers kende uit eigen omgeving wel de voorbeelden waarbij goede vrienden en familieleden door kanker geveld werden. Met die voorbeelden in het achterhoofd gingen ze in de vroege ochtend van 5 juni van start voor hun ultieme uitdaging. De Alpenreus die voor hen lag met zijn dertien kilometer en 1100 hoogtemeters. De berg waar ooit gezegevierd werd door Kuiper, Zoetemelk, Winnen en Theunissen. Op die vijfde juni was  er maar één weg en die ging omhoog.
 
Toen we s morgens iets na vijf uur aan onze eerste beklimming begonnen hadden we er een hard hoofd in,’ vertelt Martijn Wills. De dagen voorafgaand hadden we tijdens trainingen al enkele beklimmingen gemaakt en we vroegen ons serieus af of we niet te hoog ingezet hadden want we vonden eht behoorlijk stijl.
Vlak voor het bekende bruggetje in Bourg D’Oissans stelden de renners zich op, onder hen waren ook diverse kankerpatiënten die ook een poging deden om de <I>Nederlandse berg<I> te beklimmen.
Al snel werd het duidelijk dat ieder zijn eigen race reed in zijn eigen tempo. Frank Wouters koos zijn eigen ritme en was na 1.16 op de top. Noud Persoons was op dat moment al aan de afdaling bezig, hij finishte al na 1.05. Jos en Martijn deden het rustiger aan en bleven ook bij elkaar. Met tijden die schommelden tussen de 1.24 en 1.30 verschenen ze zes maal op de top. Zes maal zagen ze van verre af het skistation liggen, zes maal onder het bevrijdende bruggetje door.
Uiteindelijk werden alle doelen behaald: zes beklimmingen voor Martijn, Jos en Frank en acht voor Noud Persoons. Deze Moergestelnaar plaatste zich daarmee bij een illuster gezelschap, slechts één renner moest hij voor zich dulden, één renner die negen beklimmingen maakte. ‘Dat is dan een mooi doel voor volgend jaar,’ grijnst de lange Rabo medewerker. ‘Om dat te bereiken zal wel meer hulp nodig zijn zoals met wisselen van kleding en aanreiken van het eten’.
Het KWF toonde zich dik tevreden met de actie die meer dan drie miljoen euro binnenbracht. Het Raboteam van Martijn, Jos en Frank was alleen al goed voor ruim 143.000 euro.
HW