Mees Alting met afstand de jongste
december 2018


Hij droomt ervan ooit zo goed te worden als Mathieu van de Poel, maar voor het zover is richt hij zich gewoon op het fietsen op zowel de racefiets, crossfiets als ATB. En dan niet over de kleinste afstanden!
Met zijn 11 jaar is Mees Alting uit Oisterwijk met afstand de jongste deelnemer aan de Vrijthoftocht. Samen met zijn vader Kenneth bouwde hij het afgelopen jaar de te rijden afstanden stilletjes op. Hij trainde al met de groep van de Baars Bikers op donderdagavond en rijdt al wedstrijdjes waarbij hij in categorie 5 rijdt.
Op tweede kerstdag lag er een serieuze testcase voor hem, toen hij met zijn vader van zijn woonplaats Oisterwijk naar oma in Middelburg reed, een afstand over 140 kilometer. Hij volbracht dit met succes en had na afloop zelfs nog puf het interview voor dit verhaal te doen.
Mees, hij zit nog in groep 7 van de basisschool, wil de tocht op 20 april samen met zijn vader gaan rijden. Hij weet al dat hij rustig aan zal moeten beginnen, maar hij weet ook dat als hij goed naar de adviezen van vader luistert, het hem zeker gaat lukken.
Succes Mees, zet hem op!