Met bijna twee weken aan Vietnam ervaring in onze rugzag voegden we weer een nieuwe reiservaring toe aan het geheel: met de brommer onderweg.

In de ochtend zijn we met een enorme hobbelbus onderweg gegaan naar het oude tempelcomplex van my Son. Het is erg oud, erg vervallen.

Opvallend hoe de stenen nog op elkaar gestapeld kunnen blijven na zoveel jaar. In de namiddag dan het brommeren. We kwamen een prijs overeen en werden meegetroond naar een benzinestation waar de brommertjes volgegooid werden. Ze werden afgetankt en we konden onderweg. We hadden een kleine kaart van de stad bij, vonden al snel het strand. Even gestopt en daarna de strandweg ri Danang gevolgd. De km teller gaf 60 km uur aan, gelukkig hier niet druk.  In de verte een wit beeld, we besluiten dat dat ons doel is. Het is verder dan ik ingeschat had, het beeld wordt steeds groter. Als we er later bij staan blijkt het de vrouwelijke (female) buda te zijn, zeker 50, misschien wel 100 m hoog. Er is een groot tempelcomplex bij dat we bekijken. Als we later terug knorren nemen we iets een andere route, we vinden de weg toch nog vrij makkelijk.

 

In de avond nog heerlijk gegegeten vlakbij het Japanse bruggetejes met leuke lampion verlichting. Vrij toeristisch hier, zien veel backpakkers rondtrekken van hotel naar hotel, de meesten vol.

Donderdag 15-de trekken we verder naar het binnenland: Buon Ma Thuot is de volgende bestemming. We hopen daar wat meer binnenland te zien na de kuststeden zoals Hoi An. Er zijn diverse koffieplantages daar. We vertrekken vanaf Danang met een binnenlandse vlucht, het hotel is al geboekt voor 2 dg. Daarna gaan we naar Ho Chi Minhstad (het oude Saigon). Daar blijven we dan slechts kort, willen nog een uitstapje maken naar de Mekong-Delta.

Wordt vervolgd dus.