Mike van de Wouw scoort in de SFORZ cup

 Hilverbode sept 2015

 

Op een aantal geaccidenteerde locaties in Nederland, België en Duitsland, vond dit jaar de competitie van de SFORZ-cup plaats. Het is een mountainbike competitie die voor het merendeel over de Nederlandse landsgrens plaats vindt, maar wel georganiseerd wordt door Nederlanders. De competitie, die eerdere jaren bekendheid verwierf als RWP-cup, is nu genoemd naar de nieuwe sponsor. In Nederland waren de wedstrijden in Groesbeek en het Gelderse Montferland. In België werd de strijd gestreden bij de Houffalizemarathon, terwijl Duitsland goed was voor Emmelhausen, Ruhrsee, Saarschleifen en Titmaringhausen.

Oud Bekenaar Mike van de Wouw (48) reed alle zeven wedstrijden in zijn klasse, de Masters 2. Uiteindelijk eindigde hij als vierde. In de cyclus van zeven wedstrijden tellen de vier beste resultaten, daarnaast kan er als team gescoord worden. Voor het teamklassement tellen de beste resultaten van drie renners uit hetzelfde team.

Toen Mike van de Wouw enkele jaren terug uit Hilvarenbeek vertrok, liet hij zijn sporen na: hij verkocht zijn schildersbedrijf Decokay aan de Gelderstraat aan zijn broer. Via Utrecht kwam hij in Dordrecht terecht, waar hij met onroerend goed zijn draai aardig wist te vinden. Zo goed zelfs, dat hij voldoende tijd over houdt om veel op de ATB te trainen.

Behalve trainen begon hij ook met het rijden van wedstrijden en op een van de buitenlandse ATB marathons, trof hij de ATB’ers uit de Baarsbikers groep. Ervaringen werden uitgewisseld en mede door de gezamenlijke passie ontstond iets moois. Sindsdien is Mike weer een halve Bekenaar geworden en is hij wekelijks ergens in de regio te vinden om met zijn ploeggenoten zijn trainingskilometers te maken.

Door samen met zijn ploeggenoten aan wedstrijden deel te nemen, ontstaat ook wederzijdse inspiratie. Zo kon het gebeuren dat hij afgelopen zaterdag met negen andere Baarsbikers afreisde naar het Duitse Titmaringhausen, in het Duitse Sauerland. Op het programma een ruim 100 kilometer lange marathon wedstrijd, met zo’n 2500 hoogtemeters. Bij de afsluitende wedstrijd was er voor verschillenden renners nog veel aan prijzen te winnen, omdat veel deelnemers nog niet aan het minimum van vier wedstrijden zaten. Daarnaast maakten de Baars Bikers als team nog kans op een mooie klassering.

Mike over de wedstrijd:

Het was ditmaal een relatief snel parcours, zeker als je het vergelijkt met eerder Houffalize. Daar was de wedstrijd nog 20 km langer en hadden we maar liefst 3000 hoogtemeters te overwinnen. Ik kan je verzekeren: dat zijn er een boel. Ik begon samen met Diessenaar Rob van Gestel en Bekenaar Emiel Hendrikx in de kop van de wedstrijd. Door bij elkaar te blijven, maakten we meer kans om een goede klassering te rijden, want niet de plaats maar de tijd is bepalend voor de punten in het klassement. Helaas voor mij, kreeg ik in de wedstrijd te maken met materiaalpech, waardoor ik de anderen moest laten gaan. Een klassering op het podium ging daardoor aan mijn neus voorbij.

Bij de ploegen behaalden we wel het podium. Mijn resultaten, samen met die van Koen van Dal (Diessen) en rob van Gestel, waren goed voor een mooie derde plek.’

Na de finish van de laatste SFORZ wedstrijd richt Mike zich op de voorbereiding van enkele mooie najaarstochten. De klassieker Scherpenheuvel-Hapert zit daar zeker bij, daar is hij de laatste jaren vaste klant in de kop van de tocht.

‘Mountainbiken is een mooie sport. Je komt op veel plaatsen en je ziet veel. Door samen met anderen te fietsen is het dubbel genieten, je kunt dingen met elkaar delen. En de resultaten bij elkaar optellen natuurlijk, zoals bij de SFORZ cup.’

foto onder: samen met Rob van Gestel over de finish bij een marathon ergens in Europa.